[#1] Kickstart martwy - pomóżcie!
Właśnie wczoraj upalił mi sić Kick 3.1 .Na ekranie pozostała jedynie różowa plansza. Czy jest możliwosć "skopiowania" kickstartu na dwie kości EEPROM(żeby móc ewentualnie zaradzić takim sytuacjom w przyszłości)? Ewentualnie jakie to mają być kości (wiem,że 16bitowe,ale jakiej pojemności)?

[#2] Re: Kickstart martwy - pomóżcie!

@Snake, post #1

Mój ROM 3.1 zapisany do pliku zajmuje 524 288 bajtów.
Nie wiem czy moűna zapisac mniejszy plik do EEPROMu o wiëkszej pojemnoôci.

Ostatnia modyfikacja: 01.10.06 18:58

Ostatnia modyfikacja: 01.10.06 19:00

Ostatnia modyfikacja: 01.10.06 19:00
[#3] Re: Kickstart martwy - pomóżcie!

@Snake, post #1

przedsiewziecie zupelnie nieoplacalne. Sam chcialem cos takiego zorbic . Zdobycie programatora graniczy z cudem a tez nie znalalzem zadnej firmy ktora by to zrobila no moze poza jednym wypadkiem ale oni chcieli 150 zloty.
:/

Ja rom 3,1 16 bit do a2k kupilem na allegro za 15 euro za 17 mozna kupic nowy wysylka + kilka euro. Nie napisales do jakiej amigi jesli do 1200 mozna za 80 dych bodjaze w animarcie kupic.

Benedykt

[#4] Re: Kickstart martwy - pomóżcie!

@Snake, post #1

Całkowicie zmarł? Wyjęcie i włożenie kości nie pomogło?
Jeżeli bardzo Ci zależy, to mogę spytać jednego mojego znajomka, który czasami programuje różne kostki, czy ma możliwość nagrania takiego EEPROMA (ma programator, pytanie tylko czy ma takie złącze... ech, wcale się na tym całym nagrywaniu nie znam, więc się nie śmiać ;) ). Facet ma wobec mnie dług wdzięczności, więc - mam taką nadzieję - zrobiłby to za darmo. :) Tylko jeszcze obrazy (?) KS3.1 niestety ja mam K.S.3.0 :/

A kostki to: 27C2100 lub 29f2100 (ta na pewno jest wielorazowego użytku)

Ostatnia modyfikacja: 01.10.06 21:23
[#5] Re: Kickstart martwy - pomóżcie!

@APC74, post #4

A wiec tak mości Panowie. Obrazy to nie porblem bo... nie powiem i tak to moderator wytnie.

ale do rzeczy :

kosci takie epprom sa wlasciwie nieiosiagalne mają 40 nóżek.Nożki to niw wsyztsko pojemnosc szybkosc i takie tam p******y.
Mozna zastoswac zwykle ulady dip ktore sa dostepne za grosze jednak przejciowka do nich kosztuje dwie dychy z chakiem (allegor) + koszty wysylki no to mamy 50 zloty. Zalozlmy ze uda Ci sie tokupic i programowanie masz za free jednak znowu wysylka . Rozumicie co chce powiedziec ??? To sie kompletnie niekalkuluje poza tym co to za przyjemnosc posiadanie amigi z pirackim kickstartem :/

Benedykt

[#6] Re: Kickstart martwy - pomóżcie!

@APC74, post #4

Mozliwe ze dobrym pomyslem bedzie wrzucenie odrazu romu 3.5 (jest tylko w formie pliku). Takiego wlasnie uzywam. Nie pamietam juz jak to zrobilem, ale zdaje sie ze updejtnalem jakims patchem kick3.1. Mimo ze kick mam sprzetowy, to mapuje za pomoca Blizkicka.
A co do samego kicka 3.5, to pewnie mozna zrobic tak: dobrze zainstalowac WB3.5/3.9 i zmapowac kick po odpaleniu systemu :P
[#7] Re: Kickstart martwy - pomóżcie!

@Snake, post #1

Jesli Cie interesuje, to posiadam kick 3.1 do A1200, zglos sie na priv

Pozdrawiam

[#8] Re: Kickstart martwy - pomóżcie!

@Benedykt Dziubałtowski, post #5

Dobrze gada, dać Mu wódki ;)
Prawda - taka operacja opłaca się jedynie, gdy masz kostki i darmowe nagranie. W innym przypadku taniej wychodzi kupić KSa.

P.S. Nagranie masz za darmo :) - rozmawiałem z kolegą i nagrywał już te pierwsze kostki - tylko skąd je wziąć

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem