[#1] YAM25dev
YAM ma pewna wadę, ktore udalo sie w polowiczny sposob uminąc.
Task pobierania maili nie jest oddzielnym procesem i jesli z jakiego powodu są problemy ze sciagnieciem listow z serwera to YAM "stoi".
A wystarczy tylko dopisac "1" do zmiennej "Multiple YAM" i wgrać do ENVARC.
Od tego momentu mozna uruchamiac dowolna ilosc kopii YAMa i cieszyc sie dzialajacym programem.

p.s
Moze sie ta informacja komus przyda.
[#2] Re: YAM25dev

@Norbert, post #1

Jednak nie ma to jak osobny task dla ściągania/wysyłania poczty. Może się kiedyś doczekamy, oby .
[#3] Re: YAM25dev

@Norbert, post #1

SetEnv MultipleYAM 1 SAVE
[#4] Re: YAM25dev

@Norbert, post #3

Fajnie. Nie wiedziałem o tym. Na pewno to pomoże żyć z tą wadą YAMa.

Chcę tylko zauważyć pewnien drobiazg. Gdy wpisałem w CLI tak jak podałeś, czyli:

SetEnv MultipleYAM 1 SAVE

to w ENV: zrobił mi się plik MultipleYAM zawierający "1 SAVE". Jak zmieniłem kolejność parametrów:

SetEnv SAVE MultipleYAM 1

to zarówno w ENV jak i ENVARC zrobił się plik MultipleYAM zawierający "1".

To taka mała uwaga jakby komuś nie wychodziło. :)
[#5] Re: YAM25dev

@MDW, post #4

Jednak narazie wyłączę tę multiYAMowość, bo przy tym YAM ma domyślne ustawienia MUI. :(
[#6] Re: YAM25dev

@MDW, post #5

skopiuj ustawienia w envie - jak wroce do domu i niezapomne to sprawdze jak to zrobic :) dokladniej na jaka nazwe skopiowac :)

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem