[#1] Monitor MAC do Amigi
Witam

Mam stary monitorek MAC-owy i cchialbym go urzyc do Amigi 1200

Wiem ze dawno temu moj znajomy mial takie cos w codziennym urzytkowaniu.

Czy wie ktos cos na ten temat

Poszukuje jakis shematow przejsciuwek lub kabli

Chce go podlaczyc do Agatki czyli wyjscia monitorowego z plyty glownej

[#2] Re: Monitor MAC do Amigi

@ZimA, post #1

Nie wszystkie monitory macowe da się podłączyć do pecetów, a co dopiero do amigi...
Podaj dokładny typ.

P.S Spróbuj zacząć używać słownika ortograficznego...

[#3] Re: Monitor MAC do Amigi

@ZimA, post #1

Mała edycja by się zdała - użyć, użytkowaniu, schematów.. i nie mów tylko że jestes dyslektykiem.
[#4] Re: Monitor MAC do Amigi

@TJindy, post #3

Ja przez 4 lata używałem 17" Apple na Trinitronie razem z Amiga oraz PC.Wykonałem prostą przejsciówke z dwurzędowej 15 pinowej wytczki na pecetowego D-Sub.
[#5] Re: Monitor MAC do Amigi

@MinisterQ, post #2

No tak zapomnialem ze to jest wspanialy portal wspanialych i super inteligentnych posiadaczy wspanialych komputerow amiga.

szkoda gadac
[#6] Re: Monitor MAC do Amigi

@waldiamiga, post #4

a masz moze rozpiske pinow tej przejsciowki?
[#7] Re: Monitor MAC do Amigi

@MinisterQ, post #2

mam taki oto monitor

http://cgi.ebay.com/APPLE-MACINTOSH-COLOR-DISPLAY-12-5-MONITOR_W0QQitemZ230032029057QQcmdZViewItem

[#8] Re: Monitor MAC do Amigi

@ZimA, post #6

a nie można jakiegoś scandoublera?

[#9] Re: Monitor MAC do Amigi

@ZimA, post #5

Ja bym raczej powiedział, że ludzi, którzy domagają się odrobiny szacunku (właśnie w piśmie), nie wspominając już o szacunku do języka, którym się wszyscy posługujemy.
[#10] Re: Monitor MAC do Amigi

@ZimA, post #5

czepiasz się i tyle
małyQ dobrze zapytał o typ monitora bo np. mój monitorek performa plus działa tylko z 56Hz, poza tym dla monitorów makowych specjalnie się podawało rozdzielczość więc trzeba się dowiedzieć czy monitor jest przeróbką czegoś powszechnego czy to jakies macowe indywiduum

[#11] Re: Monitor MAC do Amigi

@ZimA, post #6

Hmm...Posłużyłem się tym
http://www.ntua.gr/electronics/hwb/adapter/av/macvideotovga.html
Teraz pokombinuj.
[#12] Re: Monitor MAC do Amigi

@ZimA, post #7

Resolution is 640x480.
Refresh rate is 67 Hz

Jeśli to jest jeden z tych "fajnych" monitorów apple obsługujących tylko określone rozdzielczości, to bedziesz mieć problemy by go zmusić do pracy z amigą.
Niestety nigdy nie widziałem tego monitora na oczy, więc nie mogę pomóc.
A sugestia co do słownika nie była wycieczką osobistą, tylko dobrą radą, więc nie ma sensu się niepotrzebnie unosić.

[#13] Re: Monitor MAC do Amigi

@ZimA, post #7

hohoho,

to prawie taki jak mój, nic na nim chyba nie zdziałasz, pójdzie tylko ta częstotliwość, rozdziałkę można podkręcic do 800x600 ale już zaczyna migotać wtedy

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem