kategoria: A1200
[#1] Ekran powitalny
Witam wszystkich :)

Mam pytanko jak zrobić taki ekran powitalny ???

Z góry dziękuje.
[#2] Re: Ekran powitalny

@amigo79, post #1

To jest osobny program wpisywany na początku startup sequence. Bodajże bootscreen?
Zobacz na aminecie w util/boot.
Ja nie używam bo spowalniał mi start systemu przy jednoczesnym ładowaniu romu do fastu.
[#3] Re: Ekran powitalny

@Mikrobi, post #2

Ten program to OpenAWS i CloseAWS które muszą byc katalogu C: i wpisane do startup-sequence na początku i przed endcli, ja takie coś mam

Ostatnia aktualizacja: 26.03.2016 20:07:54 przez Amigo-A1200-040
[#4] Re: Ekran powitalny

@Amigo-A1200-040, post #3

[#5] Re: Ekran powitalny

@Dorian3d, post #4

dzieki wszystko ustawione OK
[#6] Re: Ekran powitalny

@amigo79, post #5

Wrzuć zdjęcie przy okazji !
No i datę ustaw dobrze....

Ostatnia aktualizacja: 27.03.2016 19:51:39 przez Mikrobi
[#7] Re: Ekran powitalny

@amigo79, post #1

Mój pochodzi z Aminetu: AmigaStart

Wygląda tak:

Sorki za jakość ale komórczanką fotka robiona. Plik z tłem można edytować do woli, byle zostawić w prawej części miejsce na generowane dane sprzętu.

Do tego mam plik wykonywalny w user-startup z plikiem dźwiękowym, dżinglem (ale nie pytajcie jak to zrobiłem, obraz systemu na którym pracuję z małymi modyfikacjami pochodzi z czasów 1995 roku)
[#8] Re: Ekran powitalny

@Romlen, post #7

Fajne!
Masz to na cd32 z promodule?
Ile startuje ci system?
[#9] Re: Ekran powitalny

@Mikrobi, post #8

Tak. Działa na Promodule. Ładuje się cały system z dysku 2,5". Ekran powitalny czeka do naciśnięcia spacji. Jak dobrze się przygotujesz i szybko zareagujesz na ekran powitalny to system wskoczy do max 5 sekund. Nie mierzyłem ze stoperem ale coś koło tego. W startup-sequence mam bufory dysków, datatype na PC0 i PC1, noclick i zegar w belce. Trochę tego się ładuje jak widać. Ok, offtopuję.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem