[#1] Amigift DEMO
Czy komus udalo sie cos sciagnac nowym AmiGiftem w wersji DEMO?

Po dobrej instalacji (tzn. koniecznie trzeba wyrzucic stare biblioteki z libs:), program mi rusza bez problemu na trzech pierwszych protokolach, laczy sie i...nie dziala wyszukiwarka, komunikujac ze to DEMO. Bez wyszukiwarki oczywiscie nic nie mozna sciagnac.

Zalaczenie pozostalych protokolow (tak jak juz ktos kiedys wspomnial) konczy sie resetem, ale byc moze rzezbi tylko jeden z nich i pewnie to kwestia konfiguracji.

Tak czy inaczej chyba zostaje zainteresowac sie PayPalem i wydac 6 euro. Tak przy okazji fajnie ze w nowym Total Amiga jest artek o PayPalu.

A co do PayPalu. Jakie moga byc z tym problemy?
[#2] Re: Amigift DEMO

@Andrzej Drozd, post #1

Dziwne
U mnie przeglądarka działa i nawet coś ściągnąłem tą nową wersją AmiGift.
Zwróć uwagę na diody sygnalizujące połączenie z protokłami. Przynajniej jedna musi być zielona.
I właśnie z tym mam problem często diody są tylko żółte i wtedy kicha.
[#3] Re: Amigift DEMO

@TomK, post #2

Niemozliwe...u mnie sie odpala, laczy, mam zielone i po kliknieciu na "search" wywala mi requester ze ta opcja jest dostepna tylko dla zrejestrowanych uzytkownikow, poczym wynik wyszukiwania to "zero".

Moze jakims cudem odalo ci sie go odpalic ze starszymi bibliotekami (np. z 2.0beta) lub podmieniles jakies pliki?
[#4] Re: Amigift DEMO

@Andrzej Drozd, post #1

ja mam wersje 2 i w ogóle mi sie nie łączy z żadnym z serwerów :P

[#5] Re: Amigift DEMO

@QkiZ, post #4

A ktora wersje 2? Ta z newsa, czy bete 2 od betatesterow? Czy Ami masz bezposrednio w Internecie czy cos jej net udostepnia?
Ja aktualnie mam bezposrednio, wiec dlatego sie tym zainteresowalem i powalczylem. Gdy znowu uruchomie peceta i udostepnie net Ami, to nie zdzwie sie ze AmiGift juz sie nie polaczy. Tylko ze wtedy i tak bede uzywal DC i emula na pececie. Tylko ogolnie nie o to chodzi, bo Amiga to normalny komputer i tez sobie powinna z tym radzic. I jak widac radzi, tylko trzeba kupic AmiGifta :)
[#6] Re: Amigift DEMO

@Andrzej Drozd, post #3

Używam wersji z tej strony http://amigift.sourceforge.net/preRelease/ i raczej wszystko podmieniłem.
[#7] Re: Amigift DEMO

@Andrzej Drozd, post #5

mam wersję prerelase. moge se wszystko pokonfigurować, ale i tak nic nie działa. nie łączy się. jestem bezpośrednio podłączony.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem