[#1] LhA, podkatalog
Mam pewien problem z LhA. Otóż chcę dodać do archiwum całą zawartość partycji systemowej. Jednak powinna się ona znaleźć nie w katalogu głównym archiwum (przechowuję w nim oprócz systemu wiele innych rzeczy i chcę zapobiec bałaganowi), lecz w specjalnie do tego wydzielonym podkatalogu.

Przewertowałem dokumentację ale nie potrafię znaleźć opcji, która by mi to umożliwiła. Czy ktoś z Was wie, jak rozwiązać ten problem?

Ostatnia modyfikacja: 06.10.06 22:49
[#2] Re: LhA, podkatalog

@Kamul, post #1

Ja zrobiłem to tak, najpierw otworzyłem okno CLI a potem Dopus4 i nim stworzyłem katalog SYS na partycji systemowej, potem zaznaczyłem wszystko oprócz SYS i przeniosłem do katalogu SYS (system nie będzie się rzucał), nastepnie w oknie CLI dh0:sys/c/lha -are a dh0:sys dh1:archiwum.lha
Po skończeniu przeniosłem wszystko z SYS na swoje miejsce, myślę że opisałem czytelnie. ;)
[#3] Re: LhA, podkatalog

@Sylwester, post #2

Wygląda na to, że będę to musiał w podobny sposób rozwiązać. Liczyłem, że być może jest jakaś opcja w LhA, która ułatwiłaby mi życie, a którą przeoczyłem. No ale teraz jest nas już dwóch do przeoczenia, więc pewnie bardziej eleganckiego wyjścia nie ma. :)

Dzięki za odpowiedź. :)
[#4] Re: LhA, podkatalog

@Kamul, post #3

Sorki za poprzednią składnię, powinno być dh0:sys/c/lha -are a dh1:archiwum.lha dh0:sys
nie zapomnij później zrobić dh0:sys/c/lha t dh1:archiwum.lha
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem