[#1]
Podłączenie wewnętrznego FDD jako zewnętrzny.
Na wstępie chciałem się przywitać - to mój pierwszy post na forum. I od razu proszę o wyrozumiałość. Posiadaczem komputera Amiga jestem w zasadzie od niedawna, jeszcze mało co tutaj ogarniam, ale chciałbym się douczyć
Kilka lat temu dostałem od kolegi Amigę 500. Z braku czasu, przeleżała w piwnicy kilka lat. Niedawno ją odkurzyłem, dokupiłem do niej stację Gotek (w wersji z softem HxC), zamontowałem i zacząłem odrobinkę pogrywać. Ale niewiele - nadal z braku czasu. Ostatnio wiedziony impulsem i perspektywą dalszego rozwoju, zakupiłem Amigę 600. Przełożyłem do niej Goteka z A500 i teraz sytuacja wygląda tak, że mam dwie Amigi, ale przy braku sensownego sposobu przenoszenia obrazów dyskietek na nośnik, jedna jest bezczynna (A500). A chciałbym ją sobie do pracy zabrać, coby zadać szyku (

) i pograć w coś w wolnych chwilach.
Pomyślałem, że najlepiej by było, gdybym mógł podłączyć oryginalną stację z A600 (działająca) jako zewnętrzną. Wtedy mógłbym bez większych problemów przegrywać obrazy z Goteka na dyskietki. Ale nie mam pojęcia, jak to osiągnąć. Znalazłem co prawda na
Amigastore.eu adapter, który to umożliwia, ale ma on jedną wadę - cenę. Na chwilę obecną wychodzi z przesyłką około 140PLN. I tak się zastanawiam, czy może u nas w Polsce ktoś czegoś podobnego nie robi? Wydać więcej niż mniej zawsze zdążę, a wolałbym jednak trochę mniej.