[#4]
Re: Obrazy dyskietek z czasopism
@simka113,
post #3
Osobiście spotkałem się parę razy z cover dyskietkami w formacie Amigowym, wśród znajomych. Pamiętam dobrze, że ktoś na moim osiedlu miał dyskietkę z Secret Service, z tym że nie pamiętam czy pochodziła ona z polskiego wydania. W domu posiadam też jedną taką dyskietkę, ale to już z magazynu 100% AMIGA, rok 1992, napisy są w języku angielskim. Niestety oryginalnej zawartości tej dyskietki nie udało mi się zobaczyć i została nadpisana inną zawartością.
Ogólnie nie trudno jest chyba trafić na chociaż jedną dyskietkę tego typu, nawet kupując w ciemno jakieś pudełko dyskietek z Allegro.
Cóż, skoro nie ma skąd takich dyskietek pobrać, to będę musiał polować na aukcjach. Przyznam, że dziwi mnie fakt braku istnienia pewnych zbiorów, czy stron w internecie, m.in też jakiejś strony ze zbiorami polskich składanek na kasetach od C64, gdzie każdy mógłby dorzucać takowe z własnych zbiorów i tym samym tworzyć ciekawą bazę kaset, z których przecież pół Polski wówczas korzystało. Ale może to jeszcze nie ten czas, w końcu prawdziwy boom na retro dopiero się rozwija ;)