[#1] Obrazy dyskietek z czasopism
Istnieje w necie jakaś stronka skąd można by pobierać obrazy Amigowych cover dyskietek, dołączanych do czasopism np. Secret Service, najlepiej w języku polskim ?

Znalazłem jedynie taką stronkę, ale są na niej jedynie obrazy CD/DVD.

Jeśli znalazł by się link do chociaż jednej takiej dyskietki, np. jeśli ktoś takowy sporządził i ma w swoich zbiorach to również chętnie przyjmę.

Chodzi mi o to, żeby poszło to na A500, bo taką jedynie dysponuję.
[#2] Re: Obrazy dyskietek z czasopism

@wlodi5, post #1

Amigowych dyskietek dołączanych do polskich czasopism było bardzo mało (jeśli w ogóle były). Dołączano głównie CD.

Magazyn Amiga i Amiga Computer Studio prowadziły za to sprzedaż dyskietek z programami shareware i tych było dużo.

Ostatnia aktualizacja: 08.04.2016 20:42:29 przez PopoCop
[#3] Re: Obrazy dyskietek z czasopism

@PopoCop, post #2

Do niedawna retroreaders.pl udostępniało skany i pliki z obrazami.może ktoś udostępni tobie.
[#4] Re: Obrazy dyskietek z czasopism

@simka113, post #3

Osobiście spotkałem się parę razy z cover dyskietkami w formacie Amigowym, wśród znajomych. Pamiętam dobrze, że ktoś na moim osiedlu miał dyskietkę z Secret Service, z tym że nie pamiętam czy pochodziła ona z polskiego wydania. W domu posiadam też jedną taką dyskietkę, ale to już z magazynu 100% AMIGA, rok 1992, napisy są w języku angielskim. Niestety oryginalnej zawartości tej dyskietki nie udało mi się zobaczyć i została nadpisana inną zawartością.

Ogólnie nie trudno jest chyba trafić na chociaż jedną dyskietkę tego typu, nawet kupując w ciemno jakieś pudełko dyskietek z Allegro.

Cóż, skoro nie ma skąd takich dyskietek pobrać, to będę musiał polować na aukcjach. Przyznam, że dziwi mnie fakt braku istnienia pewnych zbiorów, czy stron w internecie, m.in też jakiejś strony ze zbiorami polskich składanek na kasetach od C64, gdzie każdy mógłby dorzucać takowe z własnych zbiorów i tym samym tworzyć ciekawą bazę kaset, z których przecież pół Polski wówczas korzystało. Ale może to jeszcze nie ten czas, w końcu prawdziwy boom na retro dopiero się rozwija ;)
[#5] Re: Obrazy dyskietek z czasopism

@wlodi5, post #4

Jeżeli chodzi o Secret Service, to nie było raczej nie polskich wydań
[#6] Re: Obrazy dyskietek z czasopism

@wlodi5, post #1

Chyba tego szukasz: link

Znalezione przypadkiem. Jak się szuka nigdy znaleźć nie można.
Pozdrawiam.
[#7] Re: Obrazy dyskietek z czasopism

@wlodi5, post #1

Na tej stronie można pobrać dyski z kolekcji Freda Fisha, na tej stronie dyski z serii 17bit, a tutaj różne dyskietki okładkowe (zagraniczne).
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem