kategoria: Sprzęt
[#1] Plipbox i Miami
Czy poratowałby mnie ktoś sprawdzonym plikiem ustawień z Miami (lub MiamiDX), które na pewno działają z Plipbox'em? Właśnie uruchomiłem plipa na swojej A600 (thx Jenot! OK). Mogę puścić pinga, ale Links nie odpala żadnej strony (host not found). Miałem podobny objaw na A1200 z zupełnie inną konfiguracją systemu. Przypuszczam zatem, że to wina ustawień miami.default, (które w obu przypadkach było takie samo). Znając życie, mam pewnie coś namieszane w ustawieniach Miami i z chęcią porównałbym czyjąś konfiguracje ze swoją . Z góry dzięki za pomoc.

Ostatnia aktualizacja: 09.04.2016 18:26:09 przez MarX
[#2] Re: Plipbox i Miami

@MarX, post #1

Sprawdziłeś ping po nazwie? Bo podejrzewam brak serwerów DNS w konfiguracji.
[#3] Re: Plipbox i Miami

@Jenot, post #2

Już działa Jednak winowajcą był ixemul . Dzięki!

Ostatnia aktualizacja: 09.04.2016 19:32:35 przez MarX
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem