[#1] Modem Asmaxx 1456VQE
Czy uzywa ktos takiego modelu modemu zewnetrznego? Bo po rozpadnieciu sie mojego twardego i zainstalowaniu wszystkiego od nowa jedyne co mi nie dziala to internet. Nie wiem dlaczego (niby sie laczy a potem nagle sie rozlacza). Ustawienia raczej mam dobre. Jesli by ktos mogl wspomoc mnie jakimis gotowymi ustawieniami to bym goraco prosil podeslac na priv. Nie mam gdzie sprawdzis modemu nawet na grzybie wiec wole wyeliminowac to ze nie popelnilem zadnego bledu przy instalacji modemu (nie jestem pewien co do Init string). Jesli programowo wszystko bedzie Ok dopiero sie zwroce z modemem do serwisu.

Pozdrawiam i bede wdzieczny za kazde wskazowki

Arbuz

[#2] Re: Modem Asmaxx 1456VQE

@Arbuz, post #1

Arbuz napisał(a):

> Czy uzywa ktos takiego modelu modemu zewnetrznego? Bo po
> rozpadnieciu sie mojego twardego i zainstalowaniu wszystkiego
> od nowa jedyne co mi nie dziala to internet. Nie wiem dlaczego
> (niby sie laczy a potem nagle sie rozlacza). Ustawienia raczej
> mam dobre. Jesli by ktos mogl wspomoc mnie jakimis gotowymi

Jeśli używasz Miami to spróbuj wpisać coś takiego
w oknie "Dial script":

ABORT "NO DIAL TONE","NO DIALTONE"
DIALNEXT "BUSY","NO CARRIER"
WAITCONNECT
ABORT
DIALNEXT "NO CARRIER"
WAIT "NUsername:"
SEND "plusgsmr"
WAIT "Password:"
SEND "plusgsmr"
WAITPPP

Oczywiscie haslo i login nalezy zmodyfikowac zalenie od operatora, czyli np. ppp dla TPSA. U mnie działa to z telefonem komórkowym. Moim zdaniem nie ma specjalnej różnicy co do Twojego modemu, bo komp widzi modem w komórce jak zwykły zewnętrzny. Początkowo mój modem w komórce nie chciał działać prawidłowo, ale gdy wpisałem powyższe wiersze, to ruszył.

Pozdrawiam
Robert Jackowski

[#3] Re: Modem Asmaxx 1456VQE

@rjack1, post #2

Małe uściślenie. Zwróć uwagę na spacje w skrypcie. Przykładowo między wyrazem DIALNEXT a wyrazem "BUSY" istnieje spacja, czyli:

DIALNEXT>SPACJA<"BUSY"

Robert
[#4] Re: Modem Asmaxx 1456VQE

@rjack1, post #3

Dobra dzieki. Bede probowal jak wroce z pracy

[#5] Re: Modem Asmaxx 1456VQE

@rjack1, post #3

Jednak sie spalil i d..a blada. musze skladac na nowy (

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem