kategoria: A1200
[#1] Uszkodzona płyta
Zachciało mi się bawić w elektronika do Apollo 40 wlutowałem odwrotnie podstawkę pod sim z drugiej strony powsadzałem pamięci włożyłem kartę do slotu a tu czarny ekran po uruchomieniu.Wyjąłem kartę nadal czarny ekran poszedłem sprawdzić do kolegi Apollo od razu się kapnął że podstawka jest źle wlutowana ,przylutował tak jak powinna być karta u niego działała szczęście że się nie uszkodziła.Czy płytę od Amigi da się naprawić i jaki ewentualnie koszt co mogło się zepsuć (świeci się zielona dioda ciemny ekran na monitorze płyta raz się uruchomiła ale po włożeniu dobrego Apollo ciemny ekran dioda zielona mrugała po wyjęciu Apollo znowu ciemny ekran zielona dioda świeci)
[#2] Re: Uszkodzona płyta

@adammis56, post #1

Zapomniałem napisać jest to Amiga 1200
[#3] Re: Uszkodzona płyta

@adammis56, post #1

Płytę da się naprawić ale trudno określić koszt. Popatrz czy Ci jakaś ścieżka się nie przepaliła w pobliżu gniazda rozszerzeń.
[#4] Re: Uszkodzona płyta

@Marcin74, post #3

Ścieżka była spalona miedzy pamięciami a kością 8364r7 b idąca do złącza niepolutowanego P9A ją polutowałem wcześniej i płyta mi wtedy wystartowała ale po włożeniu dobrego Apollo w złącze ciemny ekran i mruga zielona dioda po wyjęciu ciemny ekran dioda zielona świeci bez mrugania.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem