kategoria: A600
[#1] A600 dysk twardy a sprawa gier.
Cześć, mam gołą Amigę 600, kickstart 37.300. Myślę o kupnie dysku 2,5 bo podobno karty CF się psują. Czy na taki dysk będe mógł nagrać następujące gry i uruchamiać:

Mortal Kombat II
Cannon fodder
Worms

Czy trzeba mieć jakąś specjalną taśmę do tego dysku?

Ostatnia aktualizacja: 16.04.2016 08:42:46 przez sna
[#2] Re: A600 dysk twardy a sprawa gier.

@sna, post #1

Karty CF się nie psują, natomiast nie każda chce działać. Alternatywą dla nich są karty SD z adapterem. Taśmy do dysku nie trzeba mieć specjalnej, standardowa 44-żyłowa na rozstaw 2 mm wystarczy. Gry będziesz mógł uruchamiać z dysku przy pomocy pakietu WHDLoad, ale będzie to wymagało – o ile mi wiadomo – rozszerzenia pamięci, przynajmniej takiego o 1 MB.
[#3] Re: A600 dysk twardy a sprawa gier.

@sna, post #1

Na gołej A600 z dyskiem raczej ciężko o niektóre gry, musiałbyś szukać ich w wersji instalacyjnej na HDD, poniżej masz listę gier z możliwością instalacji:

http://hol.abime.net/hol_search.php?N_ref_hardware=9&N_hd=yes

Jeśli chcesz uruchamiać gry WHDLOAD to "golas" to zdecydowanie za mało, trzeba pomyśleć o dodatkowej pamięci co najmniej ze 4-8 MB FAST, albo karcie turbo.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem