[#1]
A1200 Nie wystartowała po podłączeniu myszki i dzoja
Witam . wczoraj w mojej amidze 1200 pojawił się dosyć nietypowy problem. Odpaliłem amigę, załądował się system i podczas podpinania myszki komputer się zawiesił . z myszką w porcie amiga przestała się uruchamiac. Czarny ekran , dioda power i nic. Więcej rozebrałem amigę, przeczysciłem wtyki od gniazda myszki i amiga odpaliła. Pograłem trochę w goblins i nic się złego nie działo. Problem się pojawił dopiero po podpięciu dzoja. Amiga znów przestała odpalać, czarny ekran i dioda power. Odpięcie dzoja i myszki nie pomagało. Amiga całkiem przstała startować. Pracuje z lekkim zasilaczem od a 500, ale sprawdzałem też na innych i dalej to samo. Rozebrałem amigę, jeszcze raz przeczysciłem porty, i dalej to samo. Rozebrałęm jeszcze raz , gdzies tam podociskałem , poczysciłęm , poruszałem i odpaliła. Od wczoraj wszystko działa jak powinno , zarówno myszka jak i dzoj, system odpala bez problemów za każdym razem . Dodam ze w amidze siedzi karta cf z zainstalowanym systemem i ACA1221. Martwi mnie to , ze nie znalazłem ewidentnej przyczyny . Płyta głowna wygląda perfekcyjnie . Może ktoś przerabiał coś podobnego ?