kategoria: A1200
[#1] Karta 4mb Amiga 1200
Proszę o info na temat tej karty.
Najbardziej interesuje mnie:
Do czego służy pusta podstawka?
Czy jest możliwość zdobycia i dołożenia więcej pamięci?
Jej wartość (mniej więcej) .

[wyróżniony] [#2] Re: Karta 4mb Amiga 1200

@Vato, post #1

Info na temat karty.
LINK

Pamięci ZIF - niestety drogie i trudno dostępne, ale możliwe do zdobycia.

Podstawka jest pod kooprocesor - FPU 6882
[#3] Re: Karta 4mb Amiga 1200

@Sir_Lucas, post #2

Pamięci ZIP.
Dzięki za info :)
Na alledrogo znalazłem jadną aukcję z 2mb za 120 zł więc dam sobie na luz hahaha! (idąc tym tropem ta karta wraz z 4megami warta jest 300zł)

Te 4mb mi wystarczą :) Gierce WHDload latają pięknie. Frontier i Gloom też spoko :)

Ostatnia aktualizacja: 18.04.2016 00:12:21 przez Vato
[#4] Re: Karta 4mb Amiga 1200

@Vato, post #3

Ja bym się zajął śladami po wycieku baterii... inaczej gry przestaną śmigać prędzej czy później :P
[#5] Re: Karta 4mb Amiga 1200

@alt_, post #4

Już się zająłem. Poczyściłem, pomyłem, nic tam już nie postępuje a ubytki kiedyś poprawię. Na razie testuję. OK
[#6] Re: Karta 4mb Amiga 1200

@Vato, post #3

Nie wszystkie gry działają ok z 4mb. Np mój ulubiony Star Trek 25th anniversary lub beneath a steel sky w wersji cd32 i parę innych maja problem. Ale pozostałe 95% gier śmiga ładnie.
[wyróżniony] [#7] Re: Karta 4mb Amiga 1200

@Vato, post #3

Powinieneś mieć w tej chwili 5MB, bo 1MB jest na karcie + 4MB w ZIP-ach, tutaj masz 10szt. pamięci za ~80zł z wysyłką.
[#8] Re: Karta 4mb Amiga 1200

@Kilos, post #7

Zgadza się :) Jest 5mb haha! OK
[#9] Re: Karta 4mb Amiga 1200

@Kilos, post #7

A te zipy podejdą do AT-BUSa?
[#10] Re: Karta 4mb Amiga 1200

@bacus10, post #9

podejdą
[#11] Re: Karta 4mb Amiga 1200

@Vato, post #8

Ja mam płytę główną z jakiejś centrali z takimi pamięciami:

Jak się nadadzą to się chętnie jej pozbędę. Są przylutowane, mi nie są do niczego potrzebne.
[#12] Re: Karta 4mb Amiga 1200

@gilban, post #11

W mojej karcie są bardzo podobne ale nie wiem czy razem z Twoimi mogą zadziałać.
Jeśli ktoś wie, proszę o info.

[#13] Re: Karta 4mb Amiga 1200

@Vato, post #12

nie nadają się, bo mają inną organizację - 4M x 1Bit, a Ty potrzebujesz 1M x 4Bit, M5M44400 były by ok
[#14] Re: Karta 4mb Amiga 1200

@Vato, post #1

Istnieją też takie adapterki.

Nie jestem pewien, czy ktoś już takie robił dla Amigi, w co drugą podstawkę by ci weszły.
[#15] Re: Karta 4mb Amiga 1200

@sanjyuubi, post #14

Zrobiłem jakiś czas temu takie same, ale jakoś nie puszczałem do produkcji.
[#16] Re: Karta 4mb Amiga 1200

@Vato, post #12

Teoretycznie podeszły by tam klasyczne RAMY, ale trzeba adapter, gdzieś taki widziałem.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem