[#1] konfiguracja Indivision ECS i system 1.x?
Witam.

Szukam, ale nie mogę znaleźć nic na ten temat.

Zastanawiam się nad kupnem Indivision ECS i instalacją w Amidze z systemem 1.x ...

Czy oprogramowanie konfiguracyjne zadziała? A jeśli nie - to jakiego systemu wymaga? 2.x? 3.X?

Dzięki.
[#2] Re: konfiguracja Indivision ECS i system 1.x?

@APair, post #1

Chyba nikt nie próbował na 1.x .

Ale może ktoś wie / probował, czy Indivision ECS da się podłączyć pod HDMI, za pomocą kabla VGA-HDMI?

Czy produkowany przez wersję ECS Indivision sygnał jest cyrfrowy...? Jeśli tak to powinno chodzić?

Czy wie ktoś gdzie znaleźć rozpiskę pinów na złączu w Indivision ECS...? Może da radę samemu sobie przylutować gniazdo HDMI, jeśli są sygnały, aby pominąć przejściówki?
[#3] Re: konfiguracja Indivision ECS i system 1.x?

@APair, post #1

Bez problemu działa z Workbench 1.3
[#4] Re: konfiguracja Indivision ECS i system 1.x?

@APair, post #2

Nie mam ale z tego co widzialem to Indi ECS ma tylko wyjscie analogowe VGA i nie podlutujesz sobie nigdzie HDMI/DVI.
Cyfeowe wyjscie to masz dopiero w Indi AGA na A1200.
[#5] Re: konfiguracja Indivision ECS i system 1.x?

@sebbb, post #3

Potwierdzam - działa na 1.3.
[#6] Re: konfiguracja Indivision ECS i system 1.x?

@_arti, post #5

Dzięki za odpowiedzi . Fajnie, że działa na 1.x, a szkoda (po przekopaniu sieci też tak podejrzewałem), że nie ma sygnałów cyfrowych .

Coraz więcej nowych TV (a może praktycznie wszystkie) nie ma złącza VGA a jedynie HDMI.

Pozostaje mi Eurozłącze - działa - ale miałem nadzieję na lepszą jakość z Indi.

Jeszcze mam jeden pomysł - zamówić najtańsze pudełko z chin konwertujące analogowe VGA na HDMI i zobaczyć jak działa .

Pewnie nikt tutaj czegoś takiego nie wypróbował?

Jestem i tak skłonny zaryzykować kupno - ostatnio w chinach kupiłem inną przejściówkę której nie dawałem szans na działanie, ale zaryzykowałem, przyszła, działa zgodnie z opisem :).
[#7] Re: konfiguracja Indivision ECS i system 1.x?

@APair, post #1

Czy oprogramowanie konfiguracyjne zadziała? A jeśli nie - to jakiego systemu wymaga? 2.x? 3.X?

nie działa jak masz w amidze chipset OCS
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem