kategoria: A1200
[#1] mmu i kickstart w ram
Cześć
Kolejne pytania nowego amigowca :), które mnie dręczą i nie znalazłem dokładnej odpowiedzi.
1. Zakupiłem tanio apollo 1230/40/32Mb z mmu (był uszkodzony ale teraz już śmiga) i pytanie jakim programem i jak wrzucić rom do ramu i czy to naprawdę przyspiesza system?

2.Używam ClassicWB 3.1 (używam amiFTP, iBrowsa i miamiDX, whdload jeszcze nie próbowałem) - czy opłaca się go wymienić np. na os 3.9 albo ClassicWB 3.9?
Wielkość ikon i czcionki mnie wkurza no i pytanie czy będzie lepszy,szybszy itp?

Jak popatrzy się na win 95 lub 98 w 800x600 to wygląda o niebo lepiej od tego ClassicWB. Teraz używam rozdzielki dblpal 704x540x16kol

Pozdrawiam
[#2] Re: mmu i kickstart w ram

@Lukasz1977, post #1

Remapollo
[#3] Re: mmu i kickstart w ram

@Mikrobi, post #2

Z opisu RemApollo wynika ze dziala z 040,060. O 030 nic nie jest wspomniane
[#4] Re: mmu i kickstart w ram

@Lukasz1977, post #1

kolego zabawa zacznie sie jak bedzie vampire1200, zobacz sobie pakiet amikit na winuae tak powinien wygladac pulpit
[#5] Re: mmu i kickstart w ram

@Norbert, post #3

To proponuje biblioteki MMU libs Thora. Są na aminecie, ale nimi nie mapowałem bo remapollo jest wygodniejszy
[#6] Re: mmu i kickstart w ram

@Lukasz1977, post #1

Może zadziała też softboot.
[#7] Re: mmu i kickstart w ram

@Rafał A-3000, post #6

Dzięki za odpowiedzi.
Czy ktoś zna z autopsji różnicę pomiędzy systemami o których pisałem w pytaniu nr2.
Pozdrawiam
[#8] Re: mmu i kickstart w ram

@Lukasz1977, post #1

OS 3.9 będzie lekko mulasty ale używalny na 030. Najlepiej obczaić organoleptycznie.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem