[#1] Joe Decuir i Ron Nicholson opowiadają o powstaniu Amigi - o jej korzeniach w Atari VCS i 8-bitowych komputerach Atari.
[#2] Re: Joe Decuir i Ron Nicholson opowiadają o powstaniu Amigi - o jej korzeniach w Atari VCS i 8-bitowych komputerach Atari.

@michalmarek77, post #1

Ciekawe linki.Jednak to Atari kopiowało Amigę ,zwłaszcza jej układy specjalizowane.
[#3] Re: Joe Decuir i Ron Nicholson opowiadają o powstaniu Amigi - o jej korzeniach w Atari VCS i 8-bitowych komputerach Atari.

@simka113, post #2

Wszyscy, na swój sposób, kopiowali Amigę. Choć w sumie to wszyscy kopiowali Atari 8-bit, w którym takowe zastosowano praktycznie po raz pierwszy.
[#4] Re: Joe Decuir i Ron Nicholson opowiadają o powstaniu Amigi - o jej korzeniach w Atari VCS i 8-bitowych komputerach Atari.

@michalmarek77, post #3

Kolejna bajeczka z serii:
- Ale tatusiu opowiedz nam jeszcze raz o tym jak poznałeś mamusię. -

Chyba nigdy nie zrozumiem skąd u Amigowców takie ciągoty do tej historii. Bo w takich momentach nie umiem się z nimi utożsamiać. Po prostu kupiłem Amigę w drugiej połowie lat 90, bo był to wtedy najfajniejszy komputer jaki można było kupić za takie pieniądze. I nie obchodzi mnie co porabiali jej twórcy 20 czy 15 lat wcześniej. Tak samo jak nie obchodzi mnie co porabiali twórcy kupionych przeze mnie TV, VCR, magnetofonu, roweru, samochodu, pralki, szafy, telefonu i co by tam jeszcze wymienić z rzeczy które umilały mi życie. Tak jakby za mało było innych filmików na YT.
[#5] Re: Joe Decuir i Ron Nicholson opowiadają o powstaniu Amigi - o jej korzeniach w Atari VCS i 8-bitowych komputerach Atari.

@ZbyniuR, post #4

Inaczej mówiąc - Ciebie dziwi że innych to obchodzi, a innych nie obchodzi, że Ciebie to nie obchodzi. Amen.
[#6] Re: Joe Decuir i Ron Nicholson opowiadają o powstaniu Amigi - o jej korzeniach w Atari VCS i 8-bitowych komputerach Atari.

@ZbyniuR, post #4

Takie zjawisko. Ludzie lubią żyć cudzym życiem, konfrontować je ze swoim i myśleć, że zrobiliby to lepiej lub gorzej. Taki sam fenomen dotyczy zainteresowania Stevem Jobsem, Billem Gatesem czy Zuckerbergiem. Nawet filmy fabularne o nich powstały. Ich historie to spełnienie amerykańskiego snu, gdzie każdy w garażu może stworzyć technologie, które mogą zdominować świat. Takie bajki o kopciuszku, tylko wydarzyły się naprawdę. Mnie to nie przeszkadza.
[#7] Re: Joe Decuir i Ron Nicholson opowiadają o powstaniu Amigi - o jej korzeniach w Atari VCS i 8-bitowych komputerach Atari.

@infboras, post #6

No niby tak, ale te inne Kopciuszki mają lepsze zakończenia niż - żyła szczęśliwie ale krótko. Ale zawsze można przerywać czytanie zanim się dojdzie do ostatniej strony.

Albo obejrzeć mecz Polska - Anglia i iść spać udając że to było wczoraj, a nie 40 lat temu. szeroki uśmiech
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem