[#1] Filesystem na 3.1 z 020/33
Po wieczorze spędzony na zabawie z DiskSalvem i odzyskiwaniu partycji systemowej (udalo sie) zacząłem sie zastanawiać nad zmianą filesystemu.
Nigdy nie używałem niczego poza standardowym FFS z systemów 2.x/3.x, i może pora na wypróbowanie czegos nowego.
Co polecalibyście do A600 z Furią 020/33MHz, 11.5MB RAM, KS 3.1, CF 4GB (0,5GB SYS: )?
Domyślam sie ze w grę wchodzi PFS i SFS, ale który będzie lepszy dla tego konfigu?
[#2] Re: Filesystem na 3.1 z 020/33

@vojo, post #1

Raczej polecałbym PFS3. Wydaje się szybszy przy mniejszym zapotrzebowaniu na pamięć i jest do niego całkiem sprawne narzędzie PFSsalv.
[#3] Re: Filesystem na 3.1 z 020/33

@alt_, post #2

Ma też PFSDoctor i .deldir, mój ulubiony filesystem.
P.S. a wie koś czemu na scsi w CyberStorm MKI niech chce chodzić ?

Zaraz potem SFS, ale strasznie długo trwa na nim kasowanie większe ilości plików
[#4] Re: Filesystem na 3.1 z 020/33

@Risc, post #3

Ok, sprawdzę więc PFS :)
[#5] Re: Filesystem na 3.1 z 020/33

@vojo, post #1

SFS i format partycji bez katalogu .recycled.
[#6] Re: Filesystem na 3.1 z 020/33

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #5

A czemu bez? Dla mnie .recycled to naprawdę fajna cecha tego systemu.
[#7] Re: Filesystem na 3.1 z 020/33

@alt_, post #2

A skąd/który pobrać plik? Na Aminecie leży tego kilka sztuk.
[#8] Re: Filesystem na 3.1 z 020/33

@Tomski, post #7

SFS
link

pfs
link
[#9] Re: Filesystem na 3.1 z 020/33

@ponior, post #8

Hmmm. Ten PFS3 co podlinkowałeś wygląda mi jakoś niekompletny. Brakuje choćby wspomnianych programów PFSSalve etc. Co z katalogiem L:, który potrzebny jest przy instalacji dysków?

Ostatnia aktualizacja: 26.04.2016 13:36:21 przez Tomski
[#10] Re: Filesystem na 3.1 z 020/33

@Tomski, post #9

Mam go na karcie sd i działa ok. Partycje zakładałem pod os 3.9.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem