[#31] Re: A1200 S-Video - Zrobiłem i działa.

@Dziadziomiecio, post #29

fotek z peirwszego postu raczej nie obejzysz bo jest to post z 2006r

[#32] Re: A1200 S-Video - Zrobiłem i działa.

@Phibrizzo, post #28

no ja niestety bede miał inaczej nieco, płytkę mam zamiar umieścić pod flopem, przykręcić ją, i na niej zabudować (na 1 płytce) i układy do s-video, i układy do ps2m, więc kabelek łączący układ video z resztą będzie miał z 30 cm. Złożę, zobaczę, co wyjdzie

[#33] Re: A1200 S-Video - Zrobiłem i działa.

@Dziadziomiecio, post #29

Tak jak napisał FAZIOR patrz na fotki w artykule.

Te w pierwszym poście znajdowały sie na serwerze, który od jakiegoś czasu już nie istnieje.

[#34] Re: A1200 S-Video - Zrobiłem i działa.

@Banderas, post #31

No tak jak zwykle nie popatrzyłem dokładnie. Ten artykuł to czytałem .Zrobiłem nawet próby jak to na żywo wygląda.
[#35] Re: A1200 S-Video - Zrobiłem i działa.

@Dziadziomiecio, post #34

A ja mam pytanie do jakiegos eksperta:

Co jest konkretnie potrzebne do podlaczenia LCD z gola Amiga1200 ?
[#36] Re: A1200 S-Video - Zrobiłem i działa.

@selur, post #35

Samego połączenia, czy żeby to wszystko jeszcze jakoś konkretnie działało?

[#37] Re: A1200 S-Video - Zrobiłem i działa.

@5h00n4y, post #36

Nie musi dzialac wystarczy, ze bede mogl sie lansowac przed atarowcami pomysł
[#38] Re: A1200 S-Video - Zrobiłem i działa.

@selur, post #35

Jeżeli zadowala Cię Multiscan Productivity i brak trybów PAL/NTSC, to wystarczy przelotka RGB->VGA, tak jak i do monitora CRT.

[#39] Re: A1200 S-Video - Zrobiłem i działa.

@selur, post #35

Ja właśnie także zastanawiam się co zrobić z moim monitorem 1084S, który codziennie mam ochotę wyrzucić przez okno. Uruchamiam na nim Workbbench i IBrowse w Hires Interlace, chyba nie muszę mówić jak to wygląda, dlatego wszelkie programy jakich używam odpalam w HiRes żeby odpoczywać. No ale ile tak można. Marzę o monitorze Commodore 1584, ale ciężko go zdobyć, znowu scandoublera kupować nie będę, to za duży koszt. Mam jeden wolny monitor pecetowy KFC (yeah) i jego chciałem wykorzystać jednakże nie wiem za bardzo co zrobić, by móc odpalać PALowe gry spokojnie, choć w sumie nie gram ostatnimi czasy, ale tak na wszelki wypadek. No i właśnie jest jeszcze opcja monitora LCD, to też mi przeszło przez myśl. Chodzi w końcu o zdrowie moich oczu. Czy ktoś używa pod Amigą klasyczną takiego rozwiązania jak monitor LCD? No i w jaki sposób doprowadza sygnał do płyty głównej?

[#40] Re: A1200 S-Video - Zrobiłem i działa.

@Grzegorz Kraszewski, post #38

A nie da rady wypromować PALu? Ponoć niektóre monitory mogą to wytrzymać :P.

[#41] Re: A1200 S-Video - Zrobiłem i działa.

@Grzegorz Kraszewski, post #38

Niestety PAL bedzie nieodzowny bo glownie mam zamiar wykorzystywac combo monitor LCD+Amiga do gier o ile oczywiscie bedzie to mozliwe...

czyli co zostaje scandoubler za 500zl ? A bedzie to to dzialac z przecietnym monitorem LCD ?
[#42] Re: A1200 S-Video - Zrobiłem i działa.

@selur, post #41

Niestety dowiesz się dopiero jak sprawdzisz...

[#43] Re: A1200 S-Video - Zrobiłem i działa.

@BagoZonde, post #39

Kup monitor który wyświetli też 15Khz.

Ja taki niedawno kupiłem na allegro: NEC Multiscan.

Działa każdy tryb Ami, oczywiście bez przeplotu.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem