[#1]
A 1200 problem z obrazem :(
Witam Koledzy :)
Jak w tytule, po podłączeniu do monitora LCD (Atec Neo View 170, taki bubel) poprzez złącze kompozyt i RF do modulatora (oryginalny tuner TV jako dodatek do monitora, taki wynalazek) obraz jest bardzo rozjaśniony, kolory bardzo nieostre, brak granicy światłocienia, rozmazanie obrazu masakryczne, brak słów:(
Jutro zorbie fotki to wkleję linki, dziś nie mam możliwości.
Amigi, około 10x 500tek, kilka 600tek, dwie inne 1200 i dwie 2000, masa konsol typu Sega, Nintendo, troszkę komputerków ze stajnia Atari, itp., itd. wyświetla obraz poprzez kompozyt i złącze antenowe (wraz z dźwiękiem) bez żadnego problemu, więc monitor jest OK.
Amiga o której pisze na 100% była sprawna kilka lat temu (4 max 6 lat temu)
Przechowywana była w suchym i ciepłym miejscu, w szafie w domu, nie w garażu czy wilgotnej piwnicy :( (nauczka sprzed dekady, straciłem mnóstwo „bezcennych gadżetów :( ) Dodam że nie mam żadnej innej Amisi pod ręką, wszystko mam na zachodzie, jestem w PL na wczesnych wakacjach.
Co mogłem sprawdzić na dzień dzisiejszy, pomierzyłem napięcia na włączonym zasilaczu i na wyjściu RGB, wszystko jest OK, odłączyłem HDD, klawiaturę, myszkę, diody, nic nie pomaga, nawet odważyłem się pokręcić potencjometrem w głowicy RF (obraz się zmienia z gorszego na jeszcze gorszy)
Aha, Amiga działa stabilnie, brak artefaktów i takich podobnych.
Co i jak mogę jeszcze sprawdzić i przetestować.