kategoria: A1200
[#1] A1200 i święta trójca dziwne zachowanie
Witam
Zauważyłem , że nie chce mi działać ctrl - amiga - amiga
Pod CEDem sprawdziłem to jakieś znaki dostaję z ctrl czy jakieś skroty z Amiga'mi
Pierwsze miałem kłopot w ogole z odpaleniem reset za pomocą klawiszy ale w końcu doszedłem ze za każdym razem przy przytrzymaniu na kilka sekund reset szedł, ale minęły 2 tygodnie i z resetu dupa. nie działa od biedy jedna próba na 20 , ale ....
prawie za każdym razem dostaję reset używając ctrl-A-A plus dodatkowy inny klawisz np spacja.
Do Amigi podłączone 4 MB Fastu i karta CF
[#2] Re: A1200 i święta trójca dziwne zachowanie

@nekroskop, post #1

Zgaduję, że Amiga 1200. Ja bym rozpiął złącze klawiatury i przeczyścił delikatnie końcówkę stykową taśmy. Do czyszczenia izopropanol lub denaturat i wacik, żadnych ostrych środków.
[#3] Re: A1200 i święta trójca dziwne zachowanie

@nekroskop, post #1

Miałem podobny problem, do tego słabo świecił capslock. Wyciągnąłem taśmę i uciąłem dosłownie 1mm ostrymi nożyczkami. Problem już nie występuje :)
[#4] Re: A1200 i święta trójca dziwne zachowanie

@_Skiba, post #3

Zrobiłem tak samo i też pomogło.
[#5] Re: A1200 i święta trójca dziwne zachowanie

@Grisza, post #4

Tak 1200. Dzięki za rady. Spróbuje.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem