[#1] Okna wychodzące za ekran
Może to pytanie będzie głupie ale nie mogę tego znaleźć... Czym na klasyku powoduje się, że okna wb mogą wystawać poza ekran wb? Tak jakby chowały się za ramką monitora? Ale chodzi mi o takie rozwiązanie, gdzie wb nie jest w okienku tylko jako tło... Czy to sprawa jakiegoś MCP czy też innej nakładki?
[#2] Re: Okna wychodzące za ekran

@Radek, post #1

http://main.aminet.net/util/misc/PowerWindowsNG.lha

Ostatnia modyfikacja: 18.10.06 16:42
[#3] Re: Okna wychodzâce za ekran

@wali7, post #2

U mnie na A1200/040 AGA, chodziło to bardzo miernie. Ustaw sobie w screenmode większy obszar ekranu (nie rozdzielczość), rozwiązanie imho o wiele lepsze :D

[#4] Re: Okna wychodzące za ekran

@Radek, post #1

Ustaw okno Workbencha jako tło.
Wtedy wszystkie pozostałe okna będą "opierać się" o brzeg ekranu i problem chowających się okien za ramką monitora zniknie.

Po nciśnięciu prawego klawisza myszy na górzse ekranu pojawi się menu.
Najedź na pierwszą pozycję z lewej, a następnie na pierwszą od góry.

[#5] Re: Okna wychodzące za ekran

@cichym, post #4

@ cichym: źle mnie zrozumiałeś, właśnie chodzi mi o to żeby mogły wyjechać za obszar widoczny.

Tylko nie wiem jak to na AGAtce pośmiga, Korni ma dobry pomysł, jutro go sprawdzę bo dzisiaj już nie będę miał zbytnio czasu... Dzięki za odpowiedzi
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem