[#1] Mapa klawiatury Windows-1250
Dysponuje ktoś mapą klawiatury jak w temacie i czcionką (lub nawet zestawem), która to obsłuży do Workbencha 3.1? Nie chcę konwertować, chcę żeby pisany tekst w systemie kodowania windows-1250 był bez żadnych ceregieli wyświetlany oraz edytowany pod choćby CED-em na Amidze.
[#2] Re: Mapa klawiatury Windows-1250

@Umpal, post #1

CrossDos ma możliwość w "locie" konwertowania tekstu podczas zapisu i odczytu z nośników "pecetowych"
[#3] Re: Mapa klawiatury Windows-1250

@Norbert, post #2

Chodzi mi o zupełnie inne działanie, ale już sobie poradziłem - napisałem własny program. Co prawda robię konwersję, ale działa ona w locie w obie strony: na Amidze dalej piszę używając keymapy Amiga PL, a na PC w windows-1250, oczywiście na tym samym tekście. Zasada jest prosta. Tekst zawsze trzymam w Amiga PL, a jedynie konwertuję go w locie do wyświetlenia na PC. Po dokonaniu edycji zapisuję na powrót w Amiga PL.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem