[#1] PCMCIA - udostępnianie
jestem szcześliwym posiadaczem Amisi i siecióweczki do niej, obok amisi stoi PC z ineternetem (neo). Chce wiec udostępnic polączenie na ami, łącze sie z pc po przez sieciowke, ale coś mi sie nie chce połaczenie udostępnić :( help me

PS szukałem na forum i nic nie znalazłem :(

Ostatnia modyfikacja: 18.10.06 17:49
[#2] Re: PCMCIA - udostępnianie

@Mir3k, post #1

Na PPA masz opis AmiTCP.
Potrzebujesz kilku rzeczy:
1. AmiTCP-demo-40 (nie ma zadnych ograniczen, tylko wyskakuje okienko ze masz nie zarejestrowana wersje)
2. Device do sieciówki 3C589 lub cnetdevice
3. CardPatch
4. CardReset

Jesli chodzi o same ustawienia to wiele nie pomoge (moge później podeslac konfig jakby co). Na PC w Win mam ustawione udostępnianie, na A1200 statycznie wpisany adres 192.168.0.1, A1200 ma 192.168.0.2. Gateway na 192.168.0.1. Tyle. Mam też wpisane DNSy TPSA, ale można chyba posłużyć się również komputerem udostępniającym.

P.S: Wszystko na aminecie.

Ostatnia modyfikacja: 18.10.06 18:06
[#3] Re: PCMCIA - udostêpnianie

@Mir3k, post #1

Po pierwsze w PC włącz udostępnianie na modemie neo.

A w Ami ustaw bramkę na sieciówkę peceta, przykładowo 192.168.0.1
[#4] Re: PCMCIA - udostêpnianie

@Mir3k, post #1

Na PPA jest artykuł poświęcony temu tematowi.
[#5] Re: PCMCIA - udostępnianie

@Mir3k, post #1

Moze przyda sie 7 komentarz w tym watku - http://www.ppa.pl/forum_ppa/read.php?f=1&i=25798&t=25787
z tym ze pierwszy punkt dotyczy sieciowki podlaczonej do netu, wiec musisz analogicznie ustawic to na modemie, reszta (czyli sieciowka udostepniajaca i to co po stronie Amigi) powinna byc taka sama.
[#6] Re: PCMCIA - udostêpnianie

@Andrzej Drozd, post #5

Dziękuje wszystkim którzy mi pomogli :)
Wszostko działa :) :D
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem