[#1] Amiga a 68LC060
Witam. :)

Mam wyżej wymieniony procesor na przerobionej karcie Apollo1240. Dziwi mnie nieco zachowanie Amigo w takiej konfiguracji. Otóż niemal wszystko, co uruchamiam pod systemem, chodzi jak złoto, łącznie z emulowanym makiem i pecetem. Oczywiście, jeżeli nie wymaga FPU.

Problem stanowią gry i dema - z rzeczy "ndos", uruchamianych z dyskietki - nie działa niemal nic. Amiga wiesza się po zaczytaniu pierwszego tracka, ewentualnie kilku pierwszych. Z demek uruchamianych z HDD, działa około 50%.

Zastanawia mnie, jaka jest tego przyczyna? Przecież wyżej wymienione pozycje nie wymagają FPU a na Amidze z pełną sześćdziesiątką w większości działają. Ma ktoś pomysł? Może coś trzeba dograć, spaczować, itp.? Biblioteki 060 mam z pakietu mmulibs - tylko te działają z procesorem LC.

Ma ktoś pomysł?

Pozdrawiam. :)
[#2] Re: Amiga a 68LC060

@Daclaw, post #1

Do Apollo z 060 LC są odpowiednie biblioteki od ATC
[#3] Re: Amiga a 68LC060

@PrzemasIII, post #2

I bodajże u Cosmosa na blogu.Sprawdzic trzeba zawsze.
[#4] Re: Amiga a 68LC060

@Daclaw, post #1

Mi nawet pod systemem nie wszystko działało. Przy 3.5 nie działał Amidock - niby brak jakieś biblioteki, a po powrocie do 030 + FPU, AmiDock wrócił bez żadnych zmian bibliotek itp.
Jak następnym razem założę A3640/060LC to poszukam bibliotek Cosmosa by to jeszcze sprawdzić.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem