[#1] Amiga 4000 adapter RGB
Witam wszystkich.
Mam problem z obrazem z Amigi 4000 na monitorze Benq 2420 HD. Amiga 1200 z adapterem RGB-VGA wyświetla obraz bez problemu a Amiga 4000 nie chce. Przy starcie komputera monitor sygnalizuje sygnał na wejściu VGA ale nic nie chce wyświetlić. Przejściówkę mam nieoryginalną ale działa, pytanie czy do Amigi 4000 powinna być jakaś inna?
[#2] Re: Amiga 4000 adapter RGB

@jarek_dki, post #1

Do A4000 musisz mieć oryginalną przejściówkę.
[#3] Re: Amiga 4000 adapter RGB

@jarek_dki, post #1

tak się będzie działo, wyjmij przewód vga, włącz A4000, a potem włóż przewód
będziesz miał obraz

do A4000 musisz mieć inaczej zrobioną przelotkę
nie mam chwilowo schematu pod ręką, jak znajde to podepnę
[#4] Re: Amiga 4000 adapter RGB

@Sir_Lucas, post #2

tak, jest mess z tymi adapterami. Tu jest artykuł, który trochę rozjaśnia, a nawet zaciemnia sprawę:
link

Ostatnia aktualizacja: 09.05.2016 11:21:28 przez infboras
[#5] Re: Amiga 4000 adapter RGB

@infboras, post #4

http://www.wonkity.com/~wblock/a4000hard/connvga.html
ja zrobiłem taki jak tu na tym schemacie i u mnie działa git
Jenot mnie poratował tym linkiem
[#6] Re: Amiga 4000 adapter RGB

@JacK_Swidnik, post #5

o, twój link lepszy. Rozjaśnia nieco tę ściemę z buforami. Miałem to na dnie pamięci, ale nie mogłem wygrzebać.
[#7] Re: Amiga 4000 adapter RGB

@infboras, post #6

Dzięki za pomoc spróbuję sobie zrobić taki kabel.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem