kategorie: A1200, A500, A600
[#1] Future Composer - konfig
Czy komuś udało się kiedyś odpalić Future Composera 1.4 na czymkolwiek innym niż podstawowa A500? :) Testuję właśnie różne konfiguracje (UAE) i zawsze mam guru albo freeze programu. Wydaje mi się, że problemem jest zbyt nowy kickstart, ale nie wiem.

Nie żeby to był jakiś wielki problem, ale fajnie by było móc go używać na A1200/A600 z CF, a nie tylko na 500-tce na emu.

Podstawowa wersja
Wersja (podobno) fixnięta dla 680x0
[#2] Re: Future Composer - konfig

@AceMan, post #1

Odpalić, to się odpaliło FC1.4 fixed, ale po naciśnięciu Load nastąpił zwis
(odpalałem na WinUAE). Być może na realnym sprzęcie działa. A jak nie działa to trzeba
by zagadać do StingRay.
Można też spróbować z generycznym slavem pod WHDLoad, powinno działać, przynajmniej chyba kiedyś sprawdzałem wersję FC1.3.

EDIT: Przewaliłem archiwum na dyskiektę (wersja fixed) i odpaliłem z dyskietki (na WinUAE) i działa dobrze, udało mi się wczytać moduł i odegrać. A konfiguracja to 030 AGA 2 CHIP 8 FAST,

Ostatnia aktualizacja: 10.05.2016 11:51:37 przez asman

Ostatnia aktualizacja: 10.05.2016 11:52:14 przez asman
[#3] Re: Future Composer - konfig

@asman, post #2

Na WinUAE czasami problemem są dłuższe nazwy katalogów i plików, szczególnie przy starszym sofcie (np. DPaintIII), zobaczcie, może o to chodzi i w tym przypadku.
[#4] Re: Future Composer - konfig

@AceMan, post #1

A czy używałeś takiej dyskietki/dyskietek z kickiem 1.3 dla A1200/600? Kiedyś była o tym mowa na forum. Oprócz dyskietki z kickiem 1.3 dla A1200, była tez dyskietka "degradująca" fast, chip, cache, itd, tak, aby "zaemulować" podobne środowisko do A500.
Polega to na tym, że ładujesz kick lub degradera z dyskietki, robi się reset i wkładasz dyskietkę z softem dla A500. To była popularna metoda do odpalania gier z A500 na A1200, w czasach przed WHDLoad.

PS. Być może chodzi ci o odpalanie z HDD. No, ale jeżeli metoda dyskietkowa zadziała, to może będzie to jakieś rozwiązanie i unikniesz WinUAE?
[#5] Re: Future Composer - konfig

@AceMan, post #1

Da się odpalić z HD ale bez s-s. KS2.05 68020/2CHIP/8FAST. jeśli to cię ratuje.

po QUIT zwiecha. Ale przynajmniej tyle.
[#6] Re: Future Composer - konfig

@asman, post #2

@Asman
@Andrzej Drozd

Wygląda na to, że problem rozbija się o DF0:
Z HD zawsze problemy, a startując z dyskietki śmiga bez problemu :)

Dzięki!
[#7] Re: Future Composer - konfig

@AceMan, post #6

Problemem może być setpatch i cache jaki uaktywnia sie po uruchomieniu s-s
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem