[#1]
Problem z podłączeniem goteka i zewnętrznej stacji dysków.
Witam!
Ponieważ jest to mój pierwszy post, gorąco pozdrawiam grono retromaniaków i proszę o wyrozumiałość

.
Całkiem niedawno w moje ręce, zupełnie przypadkowo, trafiła Amiga 500 (wraz z roszerzeniem 1mb). Przeleżała u szwagra na strychu sporą ilość czasu i jak się okazało, wzorcowo przetrwała próbę czasu. Postanowiłem przywrócić ją do życia i poprzypominać sobie czasy nastoletniego szczeniactwa
Amiga w pełnym zestawie posiadała dodatkową stacje dyskietek, która niestety okazała się wadliwa. Padł napęd. Dokupiłem stację gotek, a oryginalną stację podłączyłem do stacji zewnętrznej.
zewnętrzna stacja
Niestety, nie mogę zmusić stacji do działania. Poproszę Was o sugestie i radę.

Z poziomu XCOPY napęd się inicjalizuje po wybraniu opcji pokazania wszystkich napędów. Na tym działanie się kończy. Zależy mi bardzo na pogodzeniu dwóch światów. Chcę cieszyć się z goteka, ale od czasu do czasu odpalić gry na standardowym nośniku. Również z tego powodu rozpocząłem projekt customowych okładek, które na bieżąco projektuję i kompletuję.
revamped covers
gotowy cover art 1
gotowy cover art 2
W posiadaniu mam prawie 50 dyskietek HDD, które chciałbym wykorzystać do tego stworzenia skromnej biblioteki moich ulubionych tytułów. W tym momencie, oryginalna stacja dyskietek formatuje mi dyskietki HDD (po zaklejeniu dziury) i proces przebiega pomyślnie. Niestety przy próbie odczytu tej dyskietki praktycznie w 100% przypadków nie mogę nic nagrać. Czy coś robię nieprawidłowo?
Chętnie wysłucham wszelkich sugestii i proszę o niski wymiar kary, jeżeli wątki się przelewały wcześniej.
Dzięki!