[#1] zakupy i ebay
Od jakiegoś czasu bezsilnie poszukuje PPC z min. 200 Mhz i motką też min. od 040/40Mhz. Nie ma nic ciekawego w polskich sklepach internetowych ani na allegro. Pozostał Ebay. Widziałem w nim A4000 z videotoasterem za 200$ (!) Wiem, że oni maja inny przelicznik, ale to mnie zabiło... W związku z tym pytanie. Czy ktoś kupował coś do ami na ebay-u? i jak tam z cenami za transport? np. z USA? Bo np. taka Amiga 4000 troszke waży... I nie wiem czy czasem nie zbankrutuje gdy dostanę rachunek za przesyłkę... :P

[#2] Re: zakupy i ebay

@figaro_79, post #1

ja kupiłem rom 3,1 dla a 2k oraz karte graficzna grafity. Szybko szprawnie i wku**y drogo :) przesylka jakies 9 euro to jest ponad 30 dyszki za sprzet do kilograma. Wiec za taka a4k zaplacisz odpowiednio wiecej :)

Benedykt

[#3] Re: zakupy i ebay

@Benedykt Dziubałtowski, post #2

Ja sciagalem Guarane z Brazylli, to tak tylko off topic w ramach zakupow na odleglosc,wszystko sie da,ale przesylka kosztuje jednak:)

[#4] Re: zakupy i ebay

@MrT, post #3

Dodatkowo, jesli wartosc przekracza pewna kwote, to placi sie jakis
podatek cy cus takiego...

[#5] Re: zakupy i ebay

@Kaczus, post #4

No cóż, zdaje sobie sprawę, że prawdopodobnie sprzęt kupiony "tam" i odebrany w pl może mnie wynieść więcej niż tu kupiony. Ale trudno, ważne żeby był... Dzięki! :D

[#6] Re: zakupy i ebay

@figaro_79, post #5

I uważaj na przesyłki dokonywane poprzez UPS. Ich cena może przekraczać KILKUNASTOKROTNIE cenę towaru!!!!

Ostatnia modyfikacja: 22.10.06 17:33
[#7] Re: zakupy i ebay

@figaro_79, post #1

Witam, sporo kupuje i sprzedaja na eBay w Polsce, UK, USA i Niemczech. Moge tylko dodac, ze wszystko zalezy od sprzedajacego. Z reguly da sie znalezc tanie formy transportu, problem polega na tym, ze wiekszosc kupujacych zamiast poszukac jakiejs taniej alternatywy sprawdzaja koszty wysylki na stronie internetowej, dajmy na przyklad takiego UPS i stad wychodza takie horrendalne sumy za przesylke. Jesli poprosisz sprzedajacego i nie jest on przy tym skonczona sierota, powinien znalezc dla ciebie jakas tania opcje. Co do dodatkowych oplat to kupujac spoza unii europejskiej trzeba uwazac na clo, przy czym przy sprzecie uzywanym nie ma cla, na wiekszosc komponentow elektronicznych nie ma cla (mam na mysli pojedyncze komponenty a nie cale urzadzenia), przy nowych urzadzeniach sprzedajacy zawsze moze zadeklarowac nizsza wartosc produktu, w takim przypadku 9/10 sie udaje:):) albo po prostu wyslac cos nowego bez pudelka itp. jako uzywane pozdrawiam
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem