[#1] Canon BJC 220 + LAN
Witam i Amigowców o zdrowie pytam.
Mam dwie małe sprawy.
1. Skąd wziąć sterowniki do kolorowej drukarki Canon BJC 220. Posiadam sterowniki do BJC 210 i BJC 240. Drukarka działa na tych sterownikach ale niezbyt prawidłowo. Czasami jak daje wydruk w Turbo Princie to najpierw pobierze dwie lub trzy kartki i dopiero zacznie drukowac. O drukowaniu z pod systemu nawet nie ma szans. Obrazków nie drukuje, a tekst ASCII to wali z jakimiś ślaczkami. WordWorth jakoś daje rade, ale też nie perfekt. Jeśli ktoś wie z kąd pobrać taki steronik to będę wdzięczny za pomoc. Ewentualnie jaeśli ktoś ma taki sterownik to nich go spakuje LHA i wyśle mi w załączniku do Emaila: wsk.delta@poczta.onet.pl
2. Wpadł mi ostatnio w ręce Laptop LEO P1 133, 16MB Ram, 1.3GB HD. Mam kabel do łączenia Ami (Serial) i PC (COM1), ale zabardzo nie wiem jakiego softu użyć aby komputery widziały się nawzajem. Próbowałem TwinExpres ale bez skutku, podobnie z programem PC2Ami. Tutaj podobna prośba. Jeśli kotoś ma taki program, lub wie skąd go pobrac, to będę wdzięczny.

A1200 Infinitv, ROM 3.0, Blizzard 1240/40,4xEIDE + AllegroCDFS, ZorroII Simm, CyberVision64/3D, 32MB RAM, HD 10GB + 1.6GB, CD-ROM LG 52x, CD-RW Lite-ON 52x32x52.
[#2] Re: Canon BJC 220 + LAN

@Jedi_Amiga, post #1

Nie widzialem nic o Canonie 220, ale taka rada, sprobuj canondiska!

[#3] Re: Canon BJC 220 + LAN

@Jedi_Amiga, post #1

Niestety nie znam niemieckiego, ale obadaj stery Canon BJC-220 (Amiga-Treiber) na tej stronie:
http://www.treiberupdate.de/treiber-download/treiber-Amiga-0.html

P.S. tzn. chodziło mi o to, że strona jest po niemiecku...

P.S. 2 Heh to CanonDisk, o którym pisał Kaczuś :D

Ostatnia modyfikacja: 21.10.06 20:00

Ostatnia modyfikacja: 21.10.06 20:03
[#4] Re: Canon BJC 220 + LAN

@APC74, post #3

Tez nie znam niemieckiego, ale nr wersji sterownika jest jakby
identyczny z najnowsza wersja canondiska. Warto sciagnac - program do
konfiguracji lepszy niz z drukarka a i zalecane na stronie canona dla
ich drukarek.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem