kategoria: A1200
Wątek zamknięty
[#1] chce kupic Amige 600
ile warta jest Amiga 600 czy cena 500-700 zl to ok za ten model
który obecnie szukam
[#2] Re: chce kupic Amige 600

@AmigaMan71, post #1

Zależy czy chcesz kupić samą jednostkę centralną, czy z osprzętem i w jakim stanie to ma być.

Generalnie cena 700 złotych to jakaś abstrakcja, choć przy obecnych trendach już chyba nic nie może zaskoczyć. No chyba, że mega zadbana, z wyposażeniem, po zmianie kondensatorów itp.

Jakiś czas temu na allegro widziałem licytację samej jednostki centralnej wizualnie całkiem znośnej, która zakończyła się na 300 zł.

Sam z kolei niedawno kupiłem A600 z zasilaczem, joyem, mychą i dyskietkami za 490, co moim zdaniem było i tak wysoką ceną, ale wziąłem bo mogłem rozłożyć na raty bez % :) Zresztą okazało się, że sprzęt ledwo zipie i jest do remontu...
[wyróżniony] [#3] Re: chce kupic Amige 600

@AmigaMan71, post #1

Na giełdzie są za 550-700
Na alledrogo masz kup teraz za 400zł ale stan straszny i brak zasilacza.

Temat zakładasz trochę ... (bez obrazy) głupi
Masa tematów podobnych już była. Zawsze w nich jest flame i inne dziadostwo.

Chcesz ładną Amigę to daj tyle ile się dogadasz ze sprzedającym. Najlepiej znajdź juz taka po wymianie kondensatorów. OK

PS. niedawno kupiłem A1200 w ładnym stanie z +5mb ram i z monitorem Philips w super stanie + trochę gadgetów a nawet pudełko... za 700zł

Ostatnia aktualizacja: 31.05.2016 15:38:16 przez Vato
[#4] Re: chce kupic Amige 600

@AmigaMan71, post #1

Podpadnę trochę kolegom z forum sprzedającym A600 w tej cenie ale 700PLN to ze dwa razy za dużo. Polowałbym na sprawdzone za 250-300 PLN - może trochę więcej (zależnie od wyposażenia). Zasilacz to jakieś 60-70 PLN, mysz 40-50 PLN ale lepiej zainwestować te 80-100 PLN w Rysia albo Toma (adaptery USB do Amig - tylko do A600 potrzeba przedłużki). Joye - 30-40PLN za sztukę ale jak kupisz rysia/toma to może być gamepad na USB z marketu za 30 PLN.
Za 700 PLN kupiłem z pół roku temu (na alle, żeby nie było) A1200 z zasilaczem, dwoma joyami, kompletem oryginalnych dyskietek i jeszcze emulatorem HxC na dokładkę. Ludzie - szanujcie swoje pieniądze i nie dajcie się naciągać.
Na pewno darowałbym sobie tanie okazje "niesprawdzone". W tych pieniądzach jak będzie coś do remontu/wymiary to docelowo zapłacisz więcej niż za sprawdzony komplet.

EDIT: @Vato mnie ubiegł - ogólnie mimo sentymentu szkoda tyle kasy za ten model. Do tego dojdzie i tak 2-3 razy tyle na dodatki (dodatkowy RAM, adapter SD2IDE, jakaś prosta karta FAST/turbo)

Ostatnia aktualizacja: 31.05.2016 15:44:29 przez jimmy
[#5] Re: chce kupic Amige 600

@AmigaMan71, post #1

Amiga 600 jest warta tyle, za ile ludzie ją kupują. A kupić ją możesz za 50 zł jak i za 500, w zależności od tego jaka okazja Ci się trafi. A tak w ogóle to w sprawie kupna proponuję założyć ogłoszenie w Giełdzie. Dziękuję za uwagę.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem