[#1] IDE-fix
Cześć. Mam problem z programem wymienionym w tytule tematu. Po zainstalowaniu IDE-Fix'a'97 pokazuje się requester z informacją, że nie jest zarejestrowany i komp zawiesza się. Jestem użytkownikiem Amigi od 10 lat, ale w większości pracuję na PC (niestety z konieczności). Czy ktoś mógłby mi pomóc w temacie IDE-Fix'a? Pozdrawiam.
[#2] Re: IDE-fix

@manio, post #1

Rozwiązanie problemu jest proste. Wystarczy zakupić pełną wersje w/w programu. Skontaktuj się z autorem w dokumentacji śa podane namiary na niego.

Benedykt

[#3] Re: IDE-fix

@manio, post #1

problem masz tez z apostrofem ktorego naduzywasz. co do idefixa to pogooglaj, kiedys byl udostepniony klucz
[#4] Re: IDE-fix

@Valwit, post #3

Ten program ma status Freware???

Benedykt

[#5] Re: IDE-fix

@Benedykt Dziubałtowski, post #4

nie wiem jaki ma status. wiem ze przez jakis czas klucz byl dostepny. jak ktos posiada sprzedowego idefixa (idefix-express) to ma hardwarowy klucz i soft nie pyta o klucze. w kazdym razie mozna zawsze napisac do autora i zapytac
[#6] Re: IDE-fix

@Valwit, post #5

Mniejsza z kluczami tak czy inaczej requester z atapi.device nie powinien wiechac ami. Musisz miec cos zrabane, niekoniecznie idefixa.

[#7] Re: IDE-fix

@Valwit, post #5

nie moglem sie powstrzymac. czepiasz sie apostrofow, a piszesz o kluczu "sprzedowym" ;)
[#8] Re: IDE-fix

@Valwit, post #3

Jak juz jestesmy takimi purystami to powinno byc Idefiksa - przy odmianie x zamienia sie ks z tego co pamietam :)

[#9] Re: IDE-fix

@Fazior, post #6

Automatyczne wykrywanie typow urzadzen tez potrafi sie przywiesic, dlatego warto ustawic na stale, wtedy zadnych problemow nie ma.

[#10] Re: IDE-fix

@Kaczus, post #8

idefix-a chyba nawet.
[#11] Re: IDE-fix

@quaint, post #7

i masz racje. a ja zwale to na apostrofy: tak mnie porazily ze d wyszlo :>
[#12] Re: IDE-fix

@Valwit, post #11

mi kiedyś idefix wieszał kompa i wyłączał twardy dysk, to był lot. kiedyś był może ten klucz na sieci, ale teraz go nigdzie nie dostaniesz.

[#13] Re: IDE-fix

@QkiZ, post #12

ja mam hardware więc ten klucz i tak mi niepotrzebny :)
[#14] Re: IDE-fix

@Valwit, post #13

masz idefix-express? jesli tak to sprawdzales czy dziala pod mosem? thx.

[#15] Re: IDE-fix

@Valwit, post #10

Sprawdziłem w słowniku, więc 1) będzie to pisane z wielkiej litery,
jako "nazwy języków programowania, programów i systemów komputerowych
bez względu czy są z pochodzenia wyrazami pospolitymi, czy skrótowcami
głoskowymi"
2) Idefiksa raczej niz Idefix-a... tak samo jak Linuksa

[#16] Re: IDE-fix

@Kaczus, post #15

ja wlasnie nei pamietam czy to nie byl skrót/akronim. olać :)
[#17] Re: IDE-fix

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #14

mam, nie sprawdzałem. mosa mam na innej ami.
[#18] Re: IDE-fix

@Kaczus, post #15

I chcialo Ci sie ?

[#19] Re: IDE-fix

@Valwit, post #16

No wlasnie, tez sie nad tym zastanawialem, ale podpunkt mowiacy o nazwach programow komputerowych, jezykow programowania ect wskazuje by traktowac to jako pelno prawne nazwy wlasne, a nawet wiecej - wymaga pisania z wielkiej litery.

[#20] Re: IDE-fix

@Kaczus, post #19

[#21] Re: IDE-fix

@Sasquatch, post #20

Gdyby o tego Idefiksa chodziło - nie byłoby problemu.

[#22] Re: IDE-fix

@Kaczus, post #21

I tak pewnie moderator zamknie ten wątek, ale skoro znów wchodzimy na lingwistyczną łączke, to sie wypowiem. O ile dobrze pamiętam, to nazwa IDE-Fix jest i tym i tym. Z jednej strony ma oznaczać "ulepszenie, poprawienie kontrolera IDE" a z drugiej strony ma się kojarzyć z Idefiksem - pieskiem Asteriksa i Obeliksa. To tyle :)

[#23] Re: IDE-fix

@OSH, post #22

ano. ale zasadniczo kaczus mial/ma racje :)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem