kategoria: Sprzęt
[#1] Z Video Port na S-Video
Czy jest możliwe uzyskanie obrazu z portu wideo Amigi na monitorze z gniazdem S-Video poprzez własnoręcznie wykonany (w miarę prosty) adapter? Jeśli tak, to czy taki obraz byłby lepszy od tego z composite?
Mam monitor, który posiada wejścia zarówno Composite jak i S-Video oraz funkcję PiP, co jest bardzo wygodne, ale z tego pierwszego jakość pozostawia wiele do życzenia (nie wspominając o monochromatycznym obrazie). Rozumiem, że S-Video cudem nie jest, ale może obraz mimo wszystko byłby lepszy?
[#2] Re: Z Video Port na S-Video

@Umpal, post #1

Ja przerobiłem modulator A520 według tego schematu
Obraz jest o niebo lepszy jak na wyjściu video
[#3] Re: Z Video Port na S-Video

@KRISS, post #2

Wielkie dzięki Kriss za tę informację, obraz z S-Video jest po prostu zaskakująco dobry! Takiego się nie spodziewałem OK
Jedyny szkopuł w tym, że nie mam modulatora, ale nie sądzę żeby załatwienie jakiegoś stanowiło problem.
[#4] Re: Z Video Port na S-Video

@Umpal, post #3

Będzie u mnie w sprzedaży nowy konwerterek ale trzeba trochę poczekać.
[#5] Re: Z Video Port na S-Video

@pong777, post #4

Budowany na bazie modulatora, czy kompletnie nowa konstrukcja?
[#6] Re: Z Video Port na S-Video

@Umpal, post #5

Będzie to nowa konstrukcja nie na bazie modulatora. Wyjścia VGA, S-Video, Chinch jednocześnie.
[#7] Re: Z Video Port na S-Video

@pong777, post #6

Super!
[#8] Re: Z Video Port na S-Video

@Umpal, post #3

[#9] Re: Z Video Port na S-Video

@dolek, post #8

No też nieźle OK
A myślałem, że już nie ma innego pomysłu
[#10] Re: Z Video Port na S-Video

@pong777, post #6

Jaka będzie cena mniej więcej?
[#11] Re: Z Video Port na S-Video

@Vato, post #10

Tego jeszcze nie wiadomo. Na razie trwają prace. PCB zaprojektowane.
[#12] Re: Z Video Port na S-Video

@pong777, post #11

wybaczcie pytanie laika ale czy to przejście z VP na SVideo to będzie coś takiego jak na swojej stronie oferuje kipper?
[#13] Re: Z Video Port na S-Video

@softiron, post #12

Kto pyta nie błądzi. To inny projekt. Im więcej będziemy wiedzieć tym więcej podzielimy się wiadomościami.
[#14] Re: Z Video Port na S-Video

@pong777, post #13

się może źle wyraziłem. Jego projekt oraz Twój projekt będą oferować ten sam efekt końcowy czyli wyjście obrazu z Amigi na Svideo, tak?
z ciekawości pytam bo jak coś to i tak wolę zapłacić za takie ustrojstwo lokalnemu magikowi niż takiemu z ..eee... Kanady?
[#15] Re: Z Video Port na S-Video

@softiron, post #14

Dokładnie tak. Taki jest cel. Nie będą pobierane żadne dodatkowe sygnały z wnętrza Amigi których nie ma w porcie złącza monitorowego.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem