[#1] HDD w Amidze A600
Witam !

Jestem szczęśliwym posiadaczem A600 i dokupiłem do niej dysk 2,5"
1.4GB. po zamontowaniu dysku do amigi po uruchomieniu zaświeca się na chwilę dioda od dyku oraz słychać, że dysk pracuje. Następnie uruchamiam Workbancha ale wcale nigdzie nie widać tego dysku.
Czy może mi ktoś powiedzieć co mam zrobić aby w mojej amidze był widoczny dysk HDD i żebym mógł z niego korzystać. Jakie oprogramowanie potrzebuje i jak mam to wszystko uruchomić ???
Proszę o pomoc jestem nowicjuszem w kwestii amigi.

Dziekuje i pozdrawiam !
[#2] Re: HDD w Amidze A600

@tdsr, post #1

A jak później uruchamiasz Workbencha? Z dyskietek? A przecież powinieneś mieć system na twardym dysku (po coś on jest). A jakich? Zasada jest taka, że trzeba twardziela zainstalować z systemowych dyskietek instalacyjnych. Np. tak: http://beskidlan.hopto.org/~amiga/amiga/instalamigaos/instalamigaos.php. Drobne różnice w systemie są nieistotne.
Powodzenia, a jakby co, to pytaj dalej.

[#3] Re: HDD w Amidze A600

@Kitech, post #2

Dzięki za tego linka , nikt tak fajnie tego mi nie wytłumaczył jak jest to zrobione pod tym linkiem . Sam jestem początkującym Amigowcem (nie miałem Amigi 11 lat) i wiem że nawet tak proste czynności jak ta moga sprawić ogromne trudności.

[#4] Re: HDD w Amidze A600

@alf, post #3

Gdy zaczynałem amigować trochę poważniej też miałem problemy, chociażby przy takich błahostkach jak zrzucanie adfów z peceta na amigę, a potem na dyskietki. teraz opanowałem to do perfekcji :).

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem