[#9]
Re: ProTracker - po wciśnięciu spacji wywala guru
@AceMan,
post #6
Ja też nie korzystam z gotowców, bo z doświadczenia wiem, że każda Amiga potrzebuje indywidualnego systemu zgodnego ze swoimi rozszerzeniami i kaprysami...Dawno temu, miałem system (i mam go do dzisiaj) pod Blizzarda PPC. Mógłbym go zbackupować do LHA i rozpakować pod roboczym systemem na WinUAE, ale zaczęłaby się wymiana bibliotek PPC na 68k. Noi i zainstalowany CGX. Więc to odpadło.
Miałem też (i do dzisiaj mam) taki systemik 3.0 dla AGA z FBlitem, dla Apollo 040/40 MHz 32 MB RAM na którym gram. Wszystko pięknie i wspaniale, ale WinUAE się z nim krzaczył, mimo że ustawiłem emulacje na 040 i odinstalowałem FBlita.
Ja wiem że instalacja systemu to "chwila". Później instalacja "aminetowych" NewIcons, KingCon i MUI. Dla gadżetów dla okien wystarczy MCP 1.82, ponieważ Visual Prefsa nie używam. Resztę doinstalowuje się z czasem, gdy programy czegoś potrzebują.
Tak czy inaczej ściągnąłem AmigaSYS2 i wpadłem jak dziki osioł. Doszło do tego że musiałem odinstalować Scalosa, zmodyfikować S-S, powyrzucać dużo rzeczy z WBStartup, itd. itp., ale jakoś to ogarnąłem. Straciłem jednak więcej czasu niż wymagałaby tego instalacja systemu od nowa.