[#1] ProTracker - po wciśnięciu spacji wywala guru
Problem wygląda tak:

Odpalam PT2.3e lub 3.62 - to nie ma znaczenia, ładują moduły, elegancko sobie można je posłuchać, ale jeśli tylko próbuję je edytować, czy w ogóle po skasowaniu "SONG" na tych samplach nic nie mogę zrobić, po naciśnięciu spacji programy wywalają GURU. Bez wczytania modułów jest zresztą to samo - każde wciśnięcie spacji - koniec zabawy.

Odpaliłem kompa bez S-S, i problemu nie ma. Wszystko chodzi na obydwu wersjach jak należy. Gdzie szukać błędów w systemie, żeby można się było bawić PT spod niego? Co może być przyczyną?

Mój konfig: A1200 BIV 030/50 32MB, AmigaSYS 4 - bez mojej żadnej ingerencji, można powiedzieć goły.
[#2] Re: ProTracker - po wciśnięciu spacji wywala guru

@Renton, post #1

Ktoś kiedyś pisał, że problem z PT przy ACAtune jest normą... może masz w SS coś do Blizza?
[#3] Re: ProTracker - po wciśnięciu spacji wywala guru

@Vato, post #2

Mam ACA 1221 i z ProTrackerem 2.3E nie mam żadnych problemów...
[#4] Re: ProTracker - po wciśnięciu spacji wywala guru

@Krashan, post #3

Ja mam Blizza 030 i też nie mam problemu.
Jednak jak widać czasem problem jest a przy ładowaniu bez SS nie ma pomysł

Ostatnia aktualizacja: 17.06.2016 09:02:23 przez Vato
[#5] Re: ProTracker - po wciśnięciu spacji wywala guru

@Renton, post #1

Przyczyną jest AmigaSYS4. Ja kiedyś zainstalowałem AmigaSYS2 na WinUAE i...szybko pozbyłem sie Scalosa (zamiennika Workbencha) i niektórych łatek. Wyłącz Scalosa w Startup-sequence i zamiast niego odpal Workbench. Zobacz co się dzieje.
Gdy nie pomoże, to wyłącz WBStartup i tak po koleji, aż znajdziesz felerną łatkę/program.
[#6] Re: ProTracker - po wciśnięciu spacji wywala guru

@Andrzej Drozd, post #5

Korzystanie z gotowych kombajnów = meh.
Najlepiej zbudować sobie s-s od podstaw samemu, wtedy dokładnie wiesz co gdzie i kiedy się dzieje i co może psuć zabawę.
[#7] Re: ProTracker - po wciśnięciu spacji wywala guru

@AceMan, post #6

Zrobię tak, jak mi przyjdzie nowa karta CF.

A tymczasem, znalazł by się ktoś chętny przejrzeć moje s-s?
[#8] Re: ProTracker - po wciśnięciu spacji wywala guru

@Renton, post #7

Wklej tutaj. Wspólnie je zmodyfikujemy.
[#9] Re: ProTracker - po wciśnięciu spacji wywala guru

@AceMan, post #6

Ja też nie korzystam z gotowców, bo z doświadczenia wiem, że każda Amiga potrzebuje indywidualnego systemu zgodnego ze swoimi rozszerzeniami i kaprysami...Dawno temu, miałem system (i mam go do dzisiaj) pod Blizzarda PPC. Mógłbym go zbackupować do LHA i rozpakować pod roboczym systemem na WinUAE, ale zaczęłaby się wymiana bibliotek PPC na 68k. Noi i zainstalowany CGX. Więc to odpadło.
Miałem też (i do dzisiaj mam) taki systemik 3.0 dla AGA z FBlitem, dla Apollo 040/40 MHz 32 MB RAM na którym gram. Wszystko pięknie i wspaniale, ale WinUAE się z nim krzaczył, mimo że ustawiłem emulacje na 040 i odinstalowałem FBlita.
Ja wiem że instalacja systemu to "chwila". Później instalacja "aminetowych" NewIcons, KingCon i MUI. Dla gadżetów dla okien wystarczy MCP 1.82, ponieważ Visual Prefsa nie używam. Resztę doinstalowuje się z czasem, gdy programy czegoś potrzebują.
Tak czy inaczej ściągnąłem AmigaSYS2 i wpadłem jak dziki osioł. Doszło do tego że musiałem odinstalować Scalosa, zmodyfikować S-S, powyrzucać dużo rzeczy z WBStartup, itd. itp., ale jakoś to ogarnąłem. Straciłem jednak więcej czasu niż wymagałaby tego instalacja systemu od nowa.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem