[#1] Instalacja
Witam.
Mam pytanko czy moze mi kts podpowiedziec jak rozwiazac taki problem:
1) Mam zainstalowany OS 3.1 i chce zainstalowac na niego OS 3.5 mam uzupelnione wszystkie biblioteki system instaluje sie w 100% i po resecie nie chce sie uruchomic jest tylko zadanie o dysk SYSTEM (tak nazwalem swoj systemik). Z tego co pamietam z dawnych lat to przed resetem systemu po instalacji 3.5 trzeba cos wyciac lub zmienic cos ? w systemie i w tedy sie bezproblemowo bedzie uruchamial tylko co??? dawno temu jak tylko sie ukazal 3.5 to, to robilem a w tej chwili nie pamietam...
2)Jeszcze jeden problem,jak edytowac plik Startup- Sequence w celu dokonania w nim zmian i zapisania ich... tez to kiedys robilem (byla to jakas kombinacja klawiszy) chyba tak?

Dzieki za ewentualna pomoc.
Pozdrawiam
Janusz

PS:
Amiga zajmowalem sie wiele lat temu i wiele zapomnialem.
[#2] Re: Instalacja

@Janusz, post #1

Wpisz w CLI:
ed x
Potem wybierz z menu OPEN FILE i edytuj.
[#3] Re: Instalacja

@Janusz, post #1

Prawopodobnie problemem może być niekompatybilność niektórych modułów, które są ładowane przez setpatch z twoim sprzętem. Można spróbować uruchomić system bez tych modułów używająć opcji SKIPROMUPDATES lub podobnej. Na sieci jest nieoficjalny FAQ dla AmigaOS 3.5: http://www.gregdonner.org/os35faq/os35faq.html jest też dla 3.9 (po polsku: http://ato.exec.pl/os39faq/installtips.html ).

Co do edycji startup-sequence to by edytować musisz skorzystać z edytora tekstu. By dokonać modyfikacji tego pliku nie uruchamiając systemu wystartuj Amigę bez startup-sequence (czyli podczas uruchamiania Amigi przytrzymaj dwa przyciski myszki i wybierz opcję uruchomienia Amigi bez startup-sequence).

[#4] Re: Instalacja

@Janusz, post #1

Janusz napisał(a):

> jest tylko zadanie o
> dysk SYSTEM (tak nazwalem swoj systemik).

Zadanie pytania, żądanie? :)

Nieważne, sprawdź co się odwołuje do SYSTEM:. Podejrzane miejsca to Startup-Sequence, User-Startup, preferencje...

Nie wiesz czym edytować plik tekstowy?
Podpowiem: player audio tu nie pomoże....

[#5] Re: Instalacja

@Prince, post #4

Witam ponownie :)

Dziekuje wszystkim za profesjonalne odpowiedzi... temat zamykam to mi wystarczylo zeby sobie dalej poradzic :)
Pozdrawiam
Janusz

PS:
Jeden z Was napisal - Rzeczy najprostsze bywają najtrudniejsze... zgadzam sie z tym, doswiadczylem tego walczac z systemem :)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem