[#1] Konwertery MSWorda
Ano właśnie... pakietu biurowego ni widu ni słychu (Papyrus Office na MorphOS ???) a tu trza czasami zerknąć na treści czy zobaczyć obrazki zapisane w nieprzyjaznym formacie... dokonał ktoś może jakiegoś porównania jesli chodzi o efekt końcowy ? Który z konwerterów jest najlepszy ? Pytam nie bez kozery bo od jakiegoś czasu chodzi mi po głowie modułek do Opusa Magellana w tym celu... mam już swojego faworyta, ale ciekawym innych opinii... może coś mi umknęło...

[#2] Re: Konwertery MSWorda

@Dopuser, post #1

Antiword jak dla mnie.
[#3] Re: Konwertery MSWorda

@mailman, post #2

Jest jeszcze AmigaWriter.

[#4] Re: Konwertery MSWorda

@Korni, post #3

AmigaWriter jest chyba najgorszym - spośród mi znanych - programów do czytania/przeglądania dokumentów MSWord...
A propos "jest jeszcze": znam przynajmniej 5 konwerterów... jeśli uwzględnić jeszcze składniki wvVare to będzie ich więcej... ale wszystkich nie testowałem...
Jeśli chodzi o odczytanie samego textu to żaden problem... mamy kilka dobrych programów do tego celu... gorzej gdy chcemy zobaczyć cały dokument włącznie z grafiką...

Ostatnia modyfikacja: 30.10.06 08:59
[#5] Re: Konwertery MSWorda

@Dopuser, post #4

Poszukaj na sieci konwerterów online dla dokumentów ms word. Zawsze to jakieś rozwiązanie, póżniej np. stworzonego przez strone PDFa można obejrzeć lub wydrukować w ghostscripcie, bo raczej nie w apdf na AmigaOS 3.x (no chyba, że masz dostęp do mosa lub aos4).
Modułu do magellana takim sposobem raczej nie napiszesz, no ale zawsze to jakieś rozwiązanie.

[#6] Re: Konwertery MSWorda

@grxmrx, post #5

Niby też można, ale... albo ograniczenie co do wielkości pliku albo błąd w trakcie konwersji i zatrzymanie albo otrzymasz plik na e-maila po jakimś czasie... mało wygodne i nie zawsze jest dostęp do netu...

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem