kategoria: A1200
[#1] Monitor Philips CM8833 czy odszedł? [*]
Polecam oglądać z dźwiękiem (monitor śpiewa jak delfin). Ktoś z Was wie co mogło się stać? Mam bebechy na wymianę jakby co.

https://www.youtube.com/watch?v=_hAN2SB3sY4&feature=youtu.be
[#2] Re: Monitor Philips CM8833 czy odszedł? [*]

@wilkwcieniu, post #1

Transformator wysokiego napięcia prawdopodobnie umarł w butach. Wylutuj , może nawet da się zmierzyć.
[#3] Re: Monitor Philips CM8833 czy odszedł? [*]

@Esio, post #2

Przyczyna? Nie było mnie w domu gdy stała się tragedia.
[#4] Re: Monitor Philips CM8833 czy odszedł? [*]

@wilkwcieniu, post #3

Ten typ uszkodzenia wydarza się z dnia na dzień. Wczoraj działał do 23:59 a jutro o 8:00 rano kaput. Powiem tak - najprawdopodobniej to transformator WN, ale nie na 100%, zawsze jest 1% nadziei, że to zwarcie (czego objawem jest pisk) pochodzi z innego uszkodzonego elementu. Jadę na urlop, tak bym Ci sprawdził, wracam z początkiem lipca. Sprawdzenie tego trwa 2 minuty dłużej niż otwarcie samego monitora
[#5] Re: Monitor Philips CM8833 czy odszedł? [*]

@Esio, post #4

Teraz zauważyłem skąd żeś ;)... Mam magika na miejscu. Udanego urlopu.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem