[#1] TOMS: CDTV SCSI dysk instalacyjny
Szukam dysku instalacyjnego do kontrolera TOMS: CDTV SCSI.
Czy ktoś z Was ma ten dysk? DMS lub link do strony gdzie zassać?

[#2] Re: TOMS: CDTV SCSI dysk instalacyjny

@martinflash, post #1

Może stąd?

http://www.l8r.net/install/hdc.html

A może coś od A500 by pasowało?

[/url]http://amiga.resource.cx/exp/search.pl?product=&company=&amiga=500&intf=&cat=scsi&mid=&base=dec&pid=[/url]

Ostatnia modyfikacja: 02.11.06 06:10
[#3] Re: TOMS: CDTV SCSI dysk instalacyjny

@Louis, post #2

niestety nic tam nie znalazłem do TOMS CDTVSCSI.

HELP!

[#4] Re: TOMS: CDTV SCSI dysk instalacyjny

@martinflash, post #3

A zobacz ten link.
Ten kontroler podobny jest do kontrolera TOMS i mozliwe ze oprogramowanie rowniez zadziala.

Ostatnia modyfikacja: 02.11.06 20:52
[#5] Re: TOMS: CDTV SCSI dysk instalacyjny

@Norbert, post #4

albo oprogramowanie nie działa albo potrzebuje oryginalny dysk TOMS albo cos mam żle podłączone?! Jak włączam Amige to na chwile tylko mignie ta kontrolka od kontrolera TOMS i potem się już nie pali. Albo nie widzi dysku albo sam już nie wiem co.
HELP!

[#6] Re: TOMS: CDTV SCSI dysk instalacyjny

@martinflash, post #5

Witam posiadalem kiedys takie urzadzonko ale tez z drugiej reki, moja amiga byla wyposazona w kicka3.1 wiec uzywalem standardoweg hdtoolboxa. Czytalem tez gdzies ze mozna uzyc (pod kickiem 1.3) programow od innych kontrolerow SCSI np. 590.

[#7] Re: TOMS: CDTV SCSI dysk instalacyjny

@martinflash, post #3

Na Twoim miejscu pościągałbym sterowniki do różnych urządzeń SCSI i kombinował. Sam tak zrobiłem, ale brat sprzedał CDTV z takim Interfejsem i nie zdążyłem się pobawić. Zdaje się, że to Ty ją kupiłeś. Już dokładnie nie pamiętam, ale jakoś doszedłem, że ten kontroler ma coś wspólnego z A2090, albo A590.

[#8] Re: TOMS: CDTV SCSI dysk instalacyjny

@martinflash, post #1

Skoro neoCDTV pisze, że używał tego pod kickiem 3.1 i spartycjonował go HDToolBoxem, to znaczy, że sterownik dysku rozpoznaje amigowy RDB (sam sterownik musi być z ROMie kontrolera, skoro się z niego bootuje). Znajdź jakiś program obsługujący amigowy RDB pod systemem 1.3 i spartycjonuj dysk. Powinien pracować.
Skoro to SCSI, to upewnij się, że dobrze ustawiłeś unity dysku i terminację.
[#9] Re: TOMS: CDTV SCSI dysk instalacyjny

@wali7, post #8

właśnie powiedz mi jak mam to podłączyć? Na końcu mam terminator na kablu i do której wtyczki to mam podpiąć?
Dysk jest ustawiony jako DEFAULT na zworkach tak jak widać na załaczonym zdjeciu.

[#10] Re: TOMS: CDTV SCSI dysk instalacyjny

@martinflash, post #1

Tomsowe SCSI mam od 1995r. oczywiście w CDTV i nigdy nie potrzebowałem żadnego dysku instalacyjnego.Pierwszy dysk jaki zamontowałem to był Quantum SCSI 40MB od A3000.Podpiąłem go do wewn.gniazda kontrolera,wyprowadziłem kontrolkę na przód CDTV (dysk był w środku CDTV).Instalacja programowa sprowadziła się do użycia HDToolboxa i po krzyku.Zaznaczam,że miałem wtedy rozszerzenie pamięci o 2MB Elboxu i ks3.0 Microluca.Obecnie w mojej CDTV są HDD: 525MB Conner,540MB Quantum ProDrive,CDROM Toshiba 40X i dziwię się że prądu mi jeszcze nie zabrakło.Wszystkie urządzenia podpięte są do jednej taśmy do gniazda wewnętrznego.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem