[#1] Odinstalowanie programów
Prosiłbym o nie wylewanie pomyj na moją starą głowę. Chodzi mi o odinstalowanie Idefixa i PowerUp (gryzie mi się z WarpUp). Lepiej zapytać bardziej doświadczonych użytkowników niż samemu namieszać i mieć z tego tytułu problemy z kompem. Sprawdzałem za pomocą "szukaj", ale nic nie znalazło. W windzie jest coś takiego, jak aplet odinstalowania programów i co prawda nie usuwa wszystkiego, ale jest to przydatne. Na Amisi tego nie ma i przez to można namieszać w systemie. Z góry dziękuję za ewentualną pomoc.
[#2] Re: Odinstalowanie programów

@manio, post #1

Sprawdź zawartość pliku instalacyjnego i wg niego spróbuj ręcznie wykasować. Można też zainstalować oba programy jeszcze raz, ale na niby i kazać zapisać przebieg instalacji do pliku. Potem wg tego pliku wykasować niepotrzebne pliki i katalogi. Ja zawsze staram się korzystać z drugiego sposobu.

[#3] Re: Odinstalowanie programów

@manio, post #1

WB to nie windows, tu nie ma porypanego rejestru. Programy startują na dwa sposoby, albo są ikonki w katalogu WB Startup, albo są wpisy w startrup-sequence, user-sequence, otwierasz dowolnym edytorem tekstu te pliki (startup-sequence, user-startup) szukasz wpisów programów, i..kasujesz te linijki, albo co pewniejsze wstawiasz na początku lini znak ;

np. masz
DH0:C/jakis program
zmieniasz to na:

; DH0:C/jakiś program

proste i skuteczne :D

[#4] Re: Odinstalowanie programów

@manio, post #1

Witam wszystkich 8). Jeśli chodzi o odinstalowanie IDEFix'a to najlepiej będzie sprawdzić w S:Startup-Sequence gdzie w/w jest uruchamiany. Po analizie sekwencji startowej można namierzyć ten program z pełną ścieżką dostępu do niego. Najpewniej będzie się on znajdował w katalogu C na partycji systemowej. Potem pozostaje wymazać wpis ze startup-sequence. To chyba tyle. Co do deinstalacji PowerUp nie będę się wypowiadał, gdyż nie zajmowałem się nim nigdy .

[#5] Re: Odinstalowanie programów

@Olo, post #3

Co do powerup to edycja s-s i u-s nie pomoże bo to jest zestaw kilku bibliotek i to te biblioteki trzeba podmienić na wersje z warpos.
[#6] Re: Odinstalowanie programów

@Sylwester, post #5

W BlizzardziePPC biblioteki PowerUP (szumnie uzyta liczba mnoga, bo to bodajże tylko jedna PPC.library) siedzą w ROMie karty, w Cyberstormie jest ładowana z dysku i w tym przypadku mozna ją wywalić. Posiadacze Blizzów muszą użyć stosownego modułu blizkicka. I do tego dobrze użyć biblioteki PowerUP emu dla Warposa (chociaż niektóre PowerUPowe programy nie działają do końca dobrze).
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem