[#1]
transfer ADF z PC na A600 z 1MB RAM
Witam, jestem poczatkujacym Amigowcem, niecaly tydzien temu stalem sie szczesliwym posiadaczem A600 z 1MB RAMU:) Probuje opanowac przesylanie ADFów po kablu null-modem z mojego PC do Amigi. Niestety kiedy probuje zaladowac ADFa z PC do ramu w mojej A600 wyskakuje mi komunikat ze mam za malo pamieci. Probowalem powtorzyc operacje w trybie tekstowym, ale rowniez brakuje pamieci. Stad moje pytanie jak ewentualnie moge to obejsc? Co prawda zamowilem juz rozszerzenie pamieci i epproma, zeby wgrac sobie najnowszy kickstart i podlaczyc hdd, ale bede je mial za nie wczesniej niz 3 tyg. a zalezy mi bardzo na tym zeby opanowac to jak najszybciej przy obecnej konfiguracji. Czy istnieje jakis sposob aby adf zapisywac bezposrednio na dyskietke a nie do ramu i dopiero stamtad na dyskietke? wiem ze transdiskiem moge podzielic adf na kawalki, ale udalo mi sie to zrobic jedynie przy przerzucaniu obrazu z Amigi do PC, nie za bardzo mam pomysl jak zrobic to w druga strone. Bylbym dozgonnie wdzieczny za pomoc.
Jest to moj pierwszy post na forum, chcialbym sie tym samym przedstawic i zaoferowac swoja pomoc innym forumowiczom, w razie gdyby ktos potrzebowal przeprogramowac jakies epromy lub potrzebowal pomocy z zakresu elektroniki.
z goryd ziekuje i pozdrawiam