[#1] unable to open dopus5.library
doszla paka od adama i zabralem sie za instalowanie dopusa5. wszystko ladnie poszlo, tylko wyrzuca mi komunikat jak w tytule posta. nie wiem o co kaman, bo w libs: mam dopus5 .library...
[#2] Re: unable to open dopus5.library

@aszu, post #1

Sprawdź wersję tej dopus5.library. Może z innej wersji Dopus5.
A najlepiej ją usuń i zostaw tylko tą dostarczoną razem z Dopusem5...
[#3] Re: unable to open dopus5.library

@Dopuser, post #2

no wlasnie to jest ta dostarczana razem z opusem...
[#4] Re: unable to open dopus5.library

@aszu, post #3

Zostaw dopus5.library w katalogu z Opusem (Opus5/Libs, tak jak jest dostarczone) i wszystko powinno być w porządku.
W razie problemów zapraszam do kontaktu mailowego

Ostatnia aktualizacja: 14.07.2016 18:01:33 przez A2
[#5] Re: unable to open dopus5.library

@A2, post #4

przede wszystkim dzieki wielkie za szybka wysylke:)OK

na szybko zainstalowalem dopusa pod amigaforever, zeby zobaczyc jak dziala. no i wlasnie nic nie zmienialem czyli ta biblioteka jest w tym katalogu ktory wskazales. z pewnoscia cos do rzeczy ma fakt, ze mialem juz wczesniej zaistalowanego dopus ktorego cloanto dostarcza z amigaforever. problem polega na tym, ze teraz zadne z nich nie dziala...
[#6] Re: unable to open dopus5.library

@aszu, post #5

Staramy się

Prawdopodobnie przy starcie jest tworzone urządzenie logiczne "DOPUS5:", dlatego odczytują się nieprawidłowe pliki. Spróbuj wpisać w Shell:

assign DOPUS5: dismount

i potem uruchomić Opusa, nawet bezpośrednio z płyty.

Ostatnia aktualizacja: 14.07.2016 18:48:55 przez A2
[#7] Re: unable to open dopus5.library

@A2, post #6

tak trzymac!OK

zadzialalo, powodem bylo przypisanie poprzedniego dopusa. podziekowal!
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem