kategoria: A1200
[#1] Krzaczki pisane przez klawiaturę A 1200
Jeżeli klawiatura pisze krzaczki zamiast liter faktycznych co się naciśnie klawisz to uszkodzony jest kontroler klawiatury.Czy taki się dokupi i jaki koszt?
[#2] Re: Krzaczki pisane przez klawiaturę A 1200

@adammis56, post #1

Pokaż te krzaczki
[#3] Re: Krzaczki pisane przez klawiaturę A 1200

@Norbert, post #2

Mogę zrobić zdjęcie ekranu telewizora ale dopiero w sobotę .Kilka klawiszy w ogóle nie działa
[#4] Re: Krzaczki pisane przez klawiaturę A 1200

@adammis56, post #3

Sprawdź połączenie taśma klawiatury - płyta glówna
[#5] Re: Krzaczki pisane przez klawiaturę A 1200

@adammis56, post #1

Może masz alt wcisniety?
[#6] Re: Krzaczki pisane przez klawiaturę A 1200

@kataklysm, post #5

Alta nie mam wciśniętego ,przemyłem gniazdo klawiatury płynem do potencjometrów po włożeniu taśmy było ok wszystkie pisały poprawnie ale włączyłem dzisiaj znowu to samo .Mam podejrzenia że na zimnej Amidze są krzaczki po pewnym nagrzaniu Amigi jest mniej tych dziwnych znaków .
[#7] Re: Krzaczki pisane przez klawiaturę A 1200

@adammis56, post #6

Jednak nie zależy od nagrzania Amigi ,dobrze działająca klawiatura przy uruchomieniu jest bardzo rzadko najczęściej krzaczki .
[#8] Re: Krzaczki pisane przez klawiaturę A 1200

@adammis56, post #6

Może np. alt nie jest fizycznie wciśnięty, ale masz zwarcie.
[#9] Re: Krzaczki pisane przez klawiaturę A 1200

@misiek2, post #8

Wymieniłem na druga klawiaturę to samo krzaczki ,zamieszczam zdjęcie pod linkiem.link
[#10] Re: Krzaczki pisane przez klawiaturę A 1200

@adammis56, post #9

A spróbuj uruchomić WB z dyskietki i sprawdź. Mam dziwną wersję WB 1.3.3, która domyślnie ładuje mapę francuską azerty i też dostaję dziwne krzaki.
A widzę, że czasem jest OK więc to raczej nie to.

Ostatnia aktualizacja: 16.07.2016 13:52:08 przez Jenot
[#11] Re: Krzaczki pisane przez klawiaturę A 1200

@Jenot, post #10

Uruchamiałem z dyskietki i to samo jak się Amidze upatrzy to jest dobra klawiatura tylko rzadko łapie.
[#12] Re: Krzaczki pisane przez klawiaturę A 1200

@adammis56, post #9

Mnie też to wygląda na stykanie jakiegoś klawisza. Nie pamiętam czy złącze klawiatury ma piny wystające na wylot czy tylko powierzchniowo. Bo może ta blacha/ekran styka coś jeśli nie przy tym złączu to przy nóżkach scalaka który czyta klawisze, albo jakiś metalowy opiłek styka w nim piny.
[#13] Re: Krzaczki pisane przez klawiaturę A 1200

@ZbyniuR, post #12

Problem rozwiązał mój kolega Marcin .Poprzedni właściciel miał zewnętrzną klawiaturę i aby podstawka na kontrolerze nie spadała to ją przykleił do ścieżek wokół układy ,gdy sprzedawał to oderwał przyklejona podstawkę i zrobiła się przerwa na ścieżce która jak sobie chciała to się połączyła i wtedy klawiatura działała normalnie.Po prze lutowaniu ścieżki działa jak trzeba.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem