kategoria: A1200
[#1] reset PCMCIA
Składam moją A1200 od nowa i mam w niej fix odnośnie resetu gniazda PCMCIA, może bym je usunął jeśli programik CardReset z aminetu spełnia dokładnie te samą funkcje.
Czy ktoś tego używa i może potwierdzić 100% skuteczność ?

I tak poza tym macie jakiś dobry patent na mocowanie radiatora na 040 w BlizzPPC ? (klej czy taśma dwustronna)
[#2] Re: reset PCMCIA

@Risc, post #1

Używam z adapterem CF oraz kartą Ethernet i mogę potwierdzić 100% skuteczność.
[#3] Re: reset PCMCIA

@Risc, post #1

Tutaj akurat nie ma 100% skuteczności. Musisz sprawdzić z daną kartą czy działa z użyciem CardReset i CardPatch dana płyta. Mam kilka różnych płyt A1200 i niektóre działają bez problemu i bez CardPatch i CardReset. Inne nie chcą ruszyć i dopiero PCMCIA Gayle fix pomaga.
[#4] Re: reset PCMCIA

@Krashan, post #2

Ja do radiatora BPPC 060 użyłem kleju termo-przewodzącego silikonowego. Koszt to tylko 7 zeta.
[#5] Re: reset PCMCIA

@Sir_Lucas, post #3

No to sprawdzę.
Dzięki za info.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem