[#1] Zmiana parametru MaxTransfer

cześć

Mam probelmy z przekłamaniami przy odczycie danych z dysku twardego Caviar 1.6B.
Probowalem zmienic parametr MaxTranfer dla każdej partycji (teraz jest 0xffffff) ale HDToolBox nie przyjmuje zanego wpisu, po prostu pozostawia tam 0xffffff.
Jak moge zmienic ten parametr?

Help !!!!
[#2] Re: Zmiana parametru MaxTransfer

@mic, post #1

Może program typu MCP blokuje zapis do RDB? A po wpisaniu nowej wartości wciskasz ENTER?
[#3] Re: Zmiana parametru MaxTransfer

@mic, post #1

najpierw sprawdz kable i polacznia w ami, potem dlub przy max-transfer
[#4] Re: Zmiana parametru MaxTransfer

@Sylwester, post #2

Dzięki serdeczne za pomoc. Problem tkwił w nacisnięciu klawisza ENTER. Zmieniałem parametr po czym przechodziłem dalej i chciałem zapisać zmiany ale nie naciskałem ENTER i opcja SAVE była nieaktywna. Bardzo dawno się tym nie bawiłem i wyleciało mi z głowy :)
Teraz z przesyłem danych jest OK :) . Jeszcze raz dzięki.

Pozdrowienia dla wszystkich,
mic
[#5] Re: Zmiana parametru MaxTransfer

@mic, post #4

Jak widać nawet Amiga nie jest idealna. ;)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem