kategorie: A500, Sprzęt
[#1] Plipbox na A500Plus z WB1.3
Po pracowitym popołudniu zadziałało. Muszę się pochwalić bo na WB 1.3.3 to jeszcze nie próbowałem plipboxa konfigurować: link.
[#2] Re: Plipbox na A500Plus z WB1.3

@Jenot, post #1

No super!!! Kolejna rzecz przełamana.
Teraz trzeba jakieś programy do IRC-a i FTP znaleźć pod OS 1.3.3 :)
Gratulacje!!! :D
[#3] Re: Plipbox na A500Plus z WB1.3

@Jenot, post #1

Heh, ja osobiście nie mam dobrych doznań po próbie konfiguracji null-modem z AmiTCP.. Jakbym teraz próbował, to bym użył Miami i wiem, że jest zasobożerne, ale przynajmniej konfiguracja jest bezproblemowa i bez tutoriala na Amithlonie udało mi się ją zrobić w jakieś 5 minut..
[#4] Re: Plipbox na A500Plus z WB1.3

@redsPL, post #3

Miami nie zadziała na 000 chyba. Zresztą z Amitcp też nie jest łatwo bo wymaga Arexxa, ale tego udało się przeszczepić z 3.1. Poza tym Amitcp jest zapluskwiony jak pokój w akademiku i nawet pliki konfiguracyjne utworzone przez instalatora nie nadają się do użytku. Próbowałem uruchomić amirca i amircii - niestety bez powodzenia. Dzisiaj dalszy ciąg testów.
[#5] Re: Plipbox na A500Plus z WB1.3

@Jenot, post #4

Miami nie zadziała na 000 chyba.

Powinien zadziałać, niemniej kick 2.04.
[#6] Re: Plipbox na A500Plus z WB1.3

@madman15, post #5

A faktycznie, kiedyś stawiałem miami na 000 ale z kickiem i wb 3.1.
[#7] Re: Plipbox na A500Plus z WB1.3

@Jenot, post #1

Ale przecież to tylko Wb 1.3. Kickstart jest 2.x. To nie to samo co mieć i Wb i Kick 1.3.
Na 1.3 nie zadziała nic poza Roadshow'em i jakimś prostym klientem FTP (może).
[#8] Re: Plipbox na A500Plus z WB1.3

@_arti, post #7

No niestety... nie mogę mieć 1.3 z innych względów - mam alfapowera, który nie potrafi z fabrycznym romem obsłużyć dysków większych niż 1GB a patch wrzucony do RDB (oktapussy) wymaga 2.x. Amitcp 3.x powinno po wrzuceniu rexxa zadziałać z kickiem 1.3 ale nie jestem w stanie tego teraz sprawdzić.
[#9] Re: Plipbox na A500Plus z WB1.3

@Jenot, post #8

Ale i tak żadna przeglądarka czy klient poczty ci raczej nie zadziała. Bawiłem się tym.
OS 1.3 to piękny kawałek softu ale niestety niedoprogramowany (w porównaniu do np. takiego MacOS 6-7, gdzie mimo totalnej arachaiczności, jest sporo względnie nowego softu, który dzięki jakiemuś tam rozwojowi od strony użytkowników zapaleńców i łatkom działa). Szkoda.

Ostatnia aktualizacja: 20.07.2016 09:05:18 przez _arti
[#10] Re: Plipbox na A500Plus z WB1.3

@_arti, post #9

Pewnie dlatego że na starszych makach nic powyżej tych 7 nie zadziała. Natomiast wsadzenie kicka 3.1 do dowolnej Amigi jest wykonalne (może wyłączając A1000, tu nie wiem, na pewno z wampirem można mieć 3.1).
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem