[#1] Jaki obraz z skandoublerem
Witam, zastanawiam się jaki powinienem miec tryb wyświetlania z skandoublerem zewnetrznym . Mam teraz w preferencjach-screenmode ustawione PAL:High Res Laced . Mój konfig to OS 3.9, Apollo1240/40 CHIP1,4 fast28 MB, HD 40GB,w/w scandoubler, monitor od pieca 17 cala Prosze o doradzenie mi jaki powinienem miec ( chyba ze ten jest dobry) Pozdrawiam LeszekSas
[#2] Re: Jaki obraz z skandoublerem

@Leszeksas, post #1

Jak masz flicker-fixer to jest to fajna rozdziałka, inna sprawa że wybrać możesz dowolny, taki jaki Ci pasuje, scandoublerowi jest to obojętne ;)

[#3] Re: Jaki obraz z skandoublerem

@Leszeksas, post #1

Zgadzam się w 100% z przedmówcą, a osobiście testowałem multiscan i byłem bardzo zadowolony.
Pozdro.

[#4] Re: Jaki obraz z skandoublerem

@Kitech, post #3

Tyle, że do Multiscana nie potrzeba scandoublera. On jest po to, aby wyświetlać na monitorze SVGA tryby PAL i NTSC.
[#5] Re: Jaki obraz z skandoublerem

@Leszeksas, post #1

sprawdz Euro 36 ma jakies 70Hz w 15KHz. ja na AGA i TV PAL jak sie dalo to zawsze ustawialem na NTSC rozdzielczosc 640x400 z autoscroll 800x600. ile masz Hz w PAL przez scandoubler na tym monitorze VGA?

[#6] Re: Jaki obraz z skandoublerem

@Kitech, post #3

tryby 30kHz - multiscan/Dbl/Euro72 chodza z kilka razy wolniej jak tryby 15kHz NTSC/PAL/Euro36. po przesiadce na VGA pamietam to byla katorga przez kilka miesiecy z adaptera RGB-VGA na AGA i kupilem BVizje, a teraz mam juz tez sprawny monitor PAL :)

[#7] Re: Jaki obraz z skandoublerem

@Leszeksas, post #1

ja bardzo lubilem 800x300@72Hz. czasem sobie 800x600 wlaczalem
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem