[#1] AOS 3.9 z Amithlona?
Witam!
Mam pytanie jak zainstalować amigaosa 3.9 amithlonowego na Amidze 1200 tak by był czyściutki bez żadnego śmiecia z amithlona ? Miałem 3.1 ale chyba jakoś dziwnie sić zachowywał wićc wole sić od początku prześiąść na 3.9. Mam Kicka 3.1 i apollo 1240.
Ledwo co odnawiam swoje dawne życie amigowe i mam już potćżniejszy sprzćt niż kiedyś miałem.
[#2] Re: AOS 3.9 z Amithlona?

@zomos, post #1

Rozpakuj plik install3.9.lha (czy jakos tak). Nie uruchamiaj zadnego instalatora tylko skopiuj zawartosc katalogu Workbench3.9 do dh0:

[#3] Re: AOS 3.9 z Amithlona?

@zomos, post #1

Jeśli już chcesz instalować instalatorem to po instalacji, a przed resetem wyrzuć wszystko z startupa co jest PRZED:
SetPatch QUIET
(to ma być pierwsza linia).
Skasuj też katalogi S:Amithlon_Patches, C:AmithlonC, Devs: Dosdrivers/Amithlon i AmigaOSXL (w Storage/Dosdrivers też, jeśli są).
Jeśli w startupie masz jakieś linijki odwołujące się do tych katalogów - też je usuń. Wogóle w s-s komenda mount powinna wystąpić tylko raz i w takiej postaci:
C:Mount >NIL: DEVS: DOSDrivers/~(#?.info)
(bez spacji po Devs: )

Ostatnia modyfikacja: 18.11.06 12:03
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem