[#1] Taśma 2.5 cala poszukiwana
Witam,
szukam taśmy 2.5 cala (44 żyły) długości min. 20 cm. Najlepiej gdyby była bez złącz (złącza już mam kupione), w ostateczności mogłaby być ze złączami.
Czy ktoś wie, gdzie taką taśmę można kupić? (we wszystkich znanych mi sklepach elektronicznych rozkładają ręce)
A może ktoś miałby do odsprzedania.
[#2] Re: Taśma 2.5 cala poszukiwana

@wali7, post #1

Nie mam takowej ale popytaj sie computroniku.polecam zlutowanie sobie samemu.wyjdzie szybciej niz znalezienie takowej...i zapewne taniej:).

Ostatnia modyfikacja: 18.11.06 12:51
[#3] Re: Taśma 2.5 cala poszukiwana

@wali7, post #1

Ten problem byl juz poruszany; ktos ma w okolicy sklep z takimi tasmami - poszukj.

[#4] Re: Taśma 2.5 cala poszukiwana

@wali7, post #1

Długo szukałem takowej taśmy i nie znalazłem nigdzie. Jedynym rozwiązaniem było eFunzine z taśmą 3cm za bardzo niegodziwe pieniądze... ale czego się nie robi dla Amigi?;) W sklepach elektronicznych internetowych są takie taśmy do kupienia- poszukaj.

[#5] Re: Taśma 2.5 cala poszukiwana

@wali7, post #1

Witam.

W Katowicach na os. 1000-lecia jest taki sklep elektroniczny i tam kiedyś mieli na metry.

Niestety nie często mogę tam zawitać. Ale, może ktoś jest z tej okolicy i mógłby Ci kupić taką taśmę.

Pozdrawiam.

[#6] Re: Taśma 2.5 cala poszukiwana

@cichym, post #5

Już nie mogę edytować poprzedniego postu.

Ale tu masz stronę internetową tego sklepu wraz z danymi adresowymi.

http://www.bns.com.pl/

[#7] Re: Taśma 2.5 cala poszukiwana

@wali7, post #1

Cześć! :)

Ja kupiłem na tej aukcji: http://www.allegro.pl/item139612610_tasma_sygnalowa_ide_44_pin_do_hdd_2_5_.html
Pewnie sprzedający ponownie ją wystawi.

[#8] Re: Taśma 2.5 cala poszukiwana

@wali7, post #1

I jeszcze jeden link do sklepu, który prowadzi też sprzedaż wysyłkową.

Patrz przedostatnia pozycja. Teraz nie mają, ale czasem warto tam zadzwonić i się zapytać.

http://www.nikomp.com.pl/cgibin/shop?show=KPHA0&sort=id&sid=03f436d0

[#9] Re: Taśma 2.5 cala poszukiwana

@wali7, post #1

efunzine.com
animart
allegro

widzialem w roznych cenach 9-20 pln szukaj w dziale amiga oraz w notebookach.

Benedykt Dziubatowski

[#10] Re: Taśma 2.5 cala poszukiwana

@Benedykt Dziubałtowski, post #9

- w efunzine ceny są straszne
- jedyne co znalazłem na Allegro to to z linka podanego przez Jacquesa (trochę za krótka dla mnie)
- animartu nie sprawdzałem
- z laptopami problem, bo obecnie (od dobrych kilku lat) stosuje się wyłącznie metalizowane taśmy które z jednej strony są wsuwane w złącze podobne do tego od klawiatury A1200

sprawdzę ten sklep z Katowicach (z Krakowa to nie tak bardzo daleko, wolę pojechać, kupić 3 m na zapas, niż przepłacić komuś za 10 cm kabelka :) ).

Wszystkim wielkie dzięki za pomoc.
[#11] Re: Taśma 2.5 cala poszukiwana

@wali7, post #10

Sprawdź i zapytaj się czy Ci nie wyślą ( w tym na 1000-leciu). Bo jednak 26 zeta (w obie strony) za przyjemność jazdy rozkopaną autostradą spowoduje, że będzie to najdroższa taśma na świecie.

[#12] Re: Taśma 2.5 cala poszukiwana

@cichym, post #11

zawsze mogę pojechać za darmo (no... cena paliwa tylko) drogą Olkuską, w sumie to wychodzi jakieś 15 minut dłużej niż A4
a na Allegro 10 cm taśmy kosztuje 20 zł plus koszty wysyłki !
[#13] Re: Taśma 2.5 cala poszukiwana

@wali7, post #1

taka taśma jes w ofercie sklepu "NOWY ELEKTRONIK" np. KATOWICE,TYCHY,CZECHOWICE-DZIEDZICE, BIELSKO-BIAŁĄ wiem bo tam pracuje.Jerzeli potrzebujesz takiej tasiemki zapraszam do KATOWIC www.nowyelektronik.pl/ w wyszukiwarce sklepu nalerzy wpisać nr.30106 to jest cena za 10 cm.
[#14] Re: Taśma 2.5 cala poszukiwana

@radiator-r1, post #13

To jest ten nowy w Katowicach na Al. Rozdzieńskiego?

Tak z ciekawości, to w którym miejscu na Rozdzieńskiego się on znajduje?

[#15] Re: Taśma 2.5 cala poszukiwana

@wali7, post #1

http://www.elfa.se/elfa-bin/setpage.pl?http://www.elfa.se/elfa-bin/dyndok.pl?lang=pl&vat=0&dok=2002616.htm
[#16] Re: Taśma 2.5 cala poszukiwana

@Daclaw, post #15

Elfa jest niezła, b. dobrze zaopatrzona, ale 30 zł to koszt przesyłki.

[#17] Re: Taśma 2.5 cala poszukiwana

@cichym, post #16

Dlatego warto kupić więcej. Mają np. kwadratowe oscylatory, co pozwala estetycznie podkręcić BlizzardaPPC, bez kombinowania z montowaniem prostokątnego kwarca na kabelkach.
[#18] Re: Taśma 2.5 cala poszukiwana

@Daclaw, post #15

wielkie dzięki za link...
ale ceny w tej elfie to mają nieziemskie... złącze do tego kabla 44 żyłowego - 8.62 zł, a ja w zeszłym roku kupowałem te złącza coś po 2 zł w Krakowie (ale taśmy nie mieli)
[#19] Re: Taśma 2.5 cala poszukiwana

@wali7, post #18

Mnie bardziej wkurza ryczałt za przesyłkę - 30PLN. Myślę, że mało kto zamawia tam 20-30kg elementów, co uzasadniałoby taki koszt.

Zawsze zostaje jeszcze eFunzine albo Animart.
[#20] Re: Taśma 2.5 cala poszukiwana

@Daclaw, post #19

Racja.

Jak już decyduję się na zakup w Elfie (a robię to w tym sklepie bardzo rzadko), to razem z kilkoma znajomymi. Koszt przesyłki dzieli się wtedy na kilka osób i siłą rzeczy jest niższy.

Szwedzka firma, szwedzkie ceny!

[#21] Re: Taśma 2.5 cala poszukiwana

@cichym, post #14

Dojazd od ul.Olimpijskiej a dokładnie w budynku śląskiej DOKP taki duży brzydki 17-piętrowy.Nowy elektronik znajduje się zaraz za nim tam gdzie kiedyś była giełda komputerowa.
[#22] Re: Taśma 2.5 cala poszukiwana

@radiator-r1, post #21

Dzięki!
To już wiem gdzie to jest.
Do tej pory jak bywałem w NE, to w Tychach.

[#23] Re: Taśma 2.5 cala poszukiwana

@cichym, post #22

Ja jestem z bielska, po drodze do roboty mijam nowy elektronik, moge Ci kupic metr, czy ile tam potrzebujesz i wyslac zwyklym , czy poleconym:)
98groszy za 10cm z tego co widze:)

30106 Przewód wstążkowy RC-44G.(10cm)- Kabel AWG28-44HD 0.98

Sugerowalem sie numerem, ktory kolega podal wczesniej:)

Ostatnia modyfikacja: 21.11.06 13:50
[#24] Re: Taśma 2.5 cala poszukiwana

@MrT, post #23

mozna w tym sklepie kupic tez wtyczki zaciski 44 pinowe na taka tasme?

[#25] Re: Taśma 2.5 cala poszukiwana

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #24

Witam.
Ja kupilem tasme (pasmo 44 zyly do HDD 2,5'') tutaj:
http://www.mikrozet.wroc.pl/dokument.php?dokument=akcesoria
Ale zanim przesylka przyszla do mnie to czekalem miesiac dzwoniac do nich kilka razy czy juz zrealizowali moje zamowienie.
Wtyczek wtedy nie mieli na stanie.
Pozdrawiam.

[#26] Re: Taśma 2.5 cala poszukiwana

@Jacques, post #7

20 zł za tasiemkę 2,5 to standard, może warto zapytać tego gościa czy nie zrobiłby dłuższej, taniej raczej się nie znajdzie...

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem