kategoria: A500
[#1] Amiga 500 - Ktoś z Białegostoku?
Witam , od nie dawna mam do czynienia z Amigami , ale tak mi się to podobało i kupiłem A500 z myszką i zasilaczem :)
Mam więc dwa pytania:
-Czy można jakoś sprawdzić ami bez dyskietek?
-Czy jest ktoś z Białegostoku z okolic Mickiewicza/Centrum kto za dyszkę pożyczył by jakąś dyskietkę? :)
Ami ma Kick 1.3 , podłączana do TV kablem Mono daje czarno-biały obraz z dyskietką na której jest napisane WorkBench więc chyba dobrze :)
Mam też kilka dyskietek HD które po włożeniu do ami reagują (Nie ma na nich nic , puste sformatowane jako DD) . Z ami znika wtedy dyskietka i robi się biały ekran , stacja pokazuję że coś mieli ale po kilku sekundach znowu ekran dyskietki. Więc chyba stacja działa?
Dziękuję za każdą odpowiedź :)
[wyróżniony] [#2] Re: Amiga 500 - Ktoś z Białegostoku?

@RecGGuy, post #1

Czy można jakoś sprawdzić ami bez dyskietek?
A500 w zasadzie chyba tylko za pomocą Goteka (emulator stacji dysków). Uprzedzając pytanie – nie mam.
Czy jest ktoś z Białegostoku z okolic Mickiewicza/Centrum kto za dyszkę pożyczył by jakąś dyskietkę?
W sensie dyskietkę z jakimś softem? W sumie Workbencha 1.3 mogę nagrać z ADF-a... Mickiewicza to nie bardzo moje okolice, ale rowerem wszędzie blisko. A i oczywiście nie ma mowy o żadnej dyszce, trzeba sobie pomagać .
[#3] Re: Amiga 500 - Ktoś z Białegostoku?

@Krashan, post #2

Mam modulator jeżeli jestešcie go ew naprawić..Pozdr
[#4] Re: Amiga 500 - Ktoś z Białegostoku?

@RecGGuy, post #1

Ja jestem z Białegostoku, okolice Sienkiewicza - mam kilka dyskietek, pewnie coś na świeżo przydałoby się nagrać co da się odpalić na A500. W razie co jestem do dyspozycji.
[#5] Re: Amiga 500 - Ktoś z Białegostoku?

@Krashan, post #2

Dopiero co się zalogowałem na forum a tu takie osoby miłe
Tutaj kilka zdjęć płyty i ami ;)
http://imgur.com/a/siISJ
Ja mogę bezproblemowo autobusem podjechać :)
I takie ostatnie pytanie , na dyskietki HD 1.44 Można nagrać ADFy?
[#6] Re: Amiga 500 - Ktoś z Białegostoku?

@RecGGuy, post #5

na dyskietki HD 1.44 Można nagrać ADFy?
Tak, ale niektóre stacje dysków wymagają zaklejenia taśmą otworu identyfikacji HD. Na części stacji dyskietki HD są również mniej „pewne”.
[#7] Re: Amiga 500 - Ktoś z Białegostoku?

@Krashan, post #6

To jak coś to czekam na PM , ciekaw jestem tej ami bo mam Joya i chciałbym jakieś gry zakupić :)
[#8] Re: Amiga 500 - Ktoś z Białegostoku?

@RecGGuy, post #7

Witam, z twoich zdjęc widac, że masz tylko 0,5 mb pamięci tak więc wiele gier nie odpalisz.
[#9] Re: Amiga 500 - Ktoś z Białegostoku?

@Blady, post #8

Pamięć się kupi , to nie problem ;) . Bardziej mi chodzi o sprawdzanie ami czy warto inwestować w Pamięć :)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem